Božie milosti sú tradičné fašiangové a veľkonočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku. Rozhodne stojí za vyskúšanie! Nie sú vôbec mastné a sú krásne chrumkavé. Musíte ochutnať 🙂
Suroviny na božie milosti alebo fánky:
250 g hladkej múky, 50 g krupicového cukru, 2 žĺtky, soľ, 1 až 2 lyžice rumu alebo bieleho vína, 1 dcl smotany, múku na poprášenie dosky, olej na vysmážanie, práškový cukor, vanilkový cukor
Postup:
Múku preosejeme na pracovnú dosku, do stredu dáme zmäknuté maslo, cukor, žĺtky, soľ, rum, smotanu a spracujeme cesto. Na doske posypanej múkou rozvaľkáme cesto na placku hrubú 2 až 3 mm. Z cesta vykrajujeme rôzne tvary, v strede ktorých urobíme zľahka 2 až tri zárezy.
Mohlo by vás zaujímať
V horúcom oleji vysmažíme božie milosti do zlatista a ešte teplé obalíme v práškovom cukre, ktorý sme pomiešali s vanilkovým cukrom.