Chutná kytica z rebarborových cupcakes

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Potrebujeme: kastról, sitko, metličku na šľahanie, plech na cupcakes, papierové košíčky na cupcakes, ručný mixér, cukrárske vrecká, rôzne ozdobné špičky, polystyrén, črepník, špajdle, zelené listy

Chutná kytica z rebarborových cupcakessuroviny (rozpočet na 12 porcií):

Cesto:

  • 300 g rebarbory
  • 175 g kryštálového cukru
  • 3 pomaranče
  • 125 g hladkej múky
  • 80 g mandlí
  • štipka soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 125 g kyslej smotany(18%)
  • 3 vajíčka
  • 150 g masla

Krém

  • 250 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 300 g nátierky z čerstvého syra
  • kôra z 1 pomaranča
  • kôra z 1 citróna
  • červené potravinárske farbivo
  • fialové potravinárske farbivo

Postup:

Cesto

Stonky rebarbory ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Preložíme do kastróla, zasypeme 50 g kryštálového cukru a pridáme šťavu a kôru z pomarančov. Uvaríme do mäkka. Potom scedíme a necháme vychladnúť. Medzitým v miske zmiešame múku, zvyšný cukor, pomleté mandle, soľ a prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame smotanu, vajíčka a vlažné rozpustené maslo. Mokré ingrediencie prilejeme k suchým a pár ťahmi spojíme. Vmiešame aj vychladnutú rebarboru. Plech na cupcakes vystelieme papierovými košíčkami a naplníme cestom do 2/3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút. Upečené cupcakes necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Cupcakes s citrónovým krémom

40 minútEnergia: 264 kcal.Cupcakes s citrónovým krémom su vhodné ako svieži dezert na oslavu alebo pre návštevu. Svieže cupcakes pre milovníkov citrónovej chuti s trstinovým cukrom citrónovým a… Čítaj ďaľej

Krém

Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Po častiach zašľaháme nátierku z čerstvého syra. Na záver pridáme pomarančovú a citrónovú kôru. Krém rozdelíme na tri časti. Jednu časť zafarbíme červenou potravinárskou farbou, druhú fialovou a tretiu necháme bielu. Krémy naplníme do cukrárskych vreciek s ozdobnými špičkami. Na ružové ruže použijeme veľkú špičku s dlhými zúbkami, na fialový orgován malú špičku s ostrými zúbkami, na bielu chryzantému hladkú špičku na tvorbu lupeňov.

Servírovanie

Upečené a vychladnuté cupcakes napichujeme na špajdle do polystyrénu v črepníku a zdobíme krémom. Aby bola kytica z rebarborových cupcakes dokonalá, medzery vyplníme listami. Na záver môžeme previazať mašľou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach