Cupcakes s citrónovým krémom su vhodné ako svieži dezert na oslavu alebo pre návštevu. Svieže cupcakes pre milovníkov citrónovej chuti s trstinovým cukrom citrónovým a citrónovou kôrou.
Suroviny na Cupcakes s citrónovým krémom ( vystačí na 12 kusov ):
Na cesto:
- 125 g zmäknutého masla,
- 100 g cukru,
- 1 balíček Finesse citrónovej kôry,
- 2 vajcia,
- 5 PL mlieka,
- 250 g hladkej múky,
- 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva
Na krém:
- 250 g plnotučného tvarohu,
- 50 g práškového cukru,
- 3 balíčky trstinového cukru citrónového
Na ozdobenie:
- pásiky citrónovej kôry z chemicky neošetreného citróna
Ešte potrebujeme:
- formu na muffiny,
- 12 papierových košíčkov na muffiny,
- elektrický ručný šľahač,
- cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, kôrou a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas pečenia: asi 20 minút
- Čas prípravy: asi 20 minút
- Celkový čas prípravy: asi 40 minút
Mohlo by vás zaujímať
Muffiny necháme vychladnúť. Na prípravu krému v mise vyšľaháme tvaroh s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na muffiny. Ozdobíme pásikmi kôry a odložíme do chladničky stuhnúť.
Tip:
Do cesta môžemepridať kúsky kandizovanej citrónovej kôry.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1105 kJ / 264 kcal | 1369 kJ / 327 kcal |
Tuky | 12,59 g | 15,54 g |
Sacharidy | 28,19 g | 34,80 g |
Bielkoviny | 6,17 g | 7,62 g |