Cupcakes s bielou čokoládou a jahodami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na cupcakes s bielou čokoládou a jahodami:

Na cupcakes: 100 g bielej čokolády, 100 g jahôd, 150 g hladkej múky, 5 g kypriaceho prášku (1/3 vrecúška), 150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 150 g cukru, 3 vajcia, 50 g jahodovej marmelády

Na dekoráciu: 150 ml smotany na šľahanie, práškový cukor, 12 menších jahôd

Postup:

Rúru predhrejte na 180°C. Nalámte čokoládu na veľmi malé kúsky. Jahody umyte a nakrájajte na malé kúsky. Preosejte múku do veľkej misy. Pridajte tuk Hera maslová príchuť, cukor, vajcia, kypriaci prášok, štipku soli a jahodovú marmeládu. Všetko dôkladne premiešajte, kým nebude zmes hladká. Postupne pridajte kúsky čokolády a jahôd. Papierové košíčky vložte do formičiek na muffiny. Do každého dajte 2 lyžice cesta. Pečte v predhriatej rúre 20-25 minút dozlatista a nechajte vychladnúť. Vyšľahajte smotanu s 1-2 lyžicami práškového cukru, kým nebude krém tuhý. Lyžicou alebo cukrárskou zdobičkou naneste kopček šľahačky na každý cupcake a navrch položte jahôdku. Cupcakes s bielou čokoládou a jahodami môžeme jesť napríklad aj na raňajky.:-)

Mohlo by vás zaujímať

Jahodovo-citrónové cupcakes

Jahodovo-citrónové cupcakes

45 minútSuroviny na jahodovo-citrónové cupcakes: Korpus: 2 veľké vajíčka (alebo 3 menšie), 1 a ½ hrnčeka hladkej múky, 1 a ¼ hrnčeka kryštálového cukru, ½ hrnčeka… Čítaj ďaľej

Variant: Veľmi chutná je aj ananásová verzia. Nahraďte jahody a jahodovú marmeládu kúskami ananásu a ananásovou marmeládou.

Tip: Môžete upiecť tieto cupcakes v mini verzii, ak použijete košíčky na bonbóny. Čas pečenia je potrebné skrátiť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach