Jablkový koláč

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na jablkový koláč:

1 kg jabĺk, 2 vajíčka, 120 ml kryštálového cukru, 2 x 120 ml bieleho jogurtu, 240 ml polohrubej múky,  1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 škoricový cukor

Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do biela. Vmiešame jogurt. Nakoniec ručne vmiešame múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Umyté jablká nakrájame na tenké plátky, ktoré rovnomerne poukladáme na plech. Posypeme škoricovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Slávnostný jablkový koláč s orechami

60 minútSuroviny na slávnostný jablkový koláč s orechami: 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 100 g hnedého cukru, 1 prášok do pečiva,… Čítaj ďaľej

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 40 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach