Suroviny na Red Velvet cupcakes:
Korpus: zmiešaná zmes 100 g hladkej múky + 20 g kukuričného škrobu, 50 g kakaa holandského typu, ½ lyžičky prášku do pečiva, ½ lyžičky soli, 1 vajce, 70 g Hera, 100 g kryštálového cukru, 50 g vanilkového cukru, 120 ml cmaru, lyžička octu, ½ lyžičky jedlej sódy, červené potravinárske farbivo – gélové
Krém: 60 g Hera, 200 g syru Philadelphia alebo iného smotanového syra, 640 g práškového cukru
Jahody na ozdobenie
Postup:
Najskôr si pripravíme sypkú zmes, na ktorú budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes na záver ešte raz preosejete.
Rúru necháte predhriať na 170 °C. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor a šľaháte pokiaľ nebude pena hladká a nadýchaná. Potom vmiešate celé vajce.
V ďalšej miske si sfarbíte cmar (jeho farba by mala byť dostatočne výrazná, pri pečení totiž zosvetlí). V ďalšej veľkej mise si zmiešaním múky spojenej s kukuričným škrobom, kakaom, vanilkovým cukrom, práškom do pečiva a soľou vytvoríte sypkú zmes. Tú do cesta postupne zamiešavate striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou. V hrnčeku si zmiešate sódu s octom a vzniknutú penu rýchlo vmiešate do cesta.
Košíčky napečenie ihneď naplníte do 3/4 a dáte piecť. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo v kosičkách, a potom ich necháte vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Pokiaľ vynecháte červené farbivo, autentická chuť Red Velvet vám zostane, avšak košíčky nebudú červené.
Syrový krém:
Zmäknutú Heru vyšľaháte do hladkej, nadýchanej peny a postupne pridávate preosiaty práškový cukor, pokiaľ nie je pena jednoliata a hladká. Potom postupne zašľaháte syr Philadelphia.
Tip:
Ak ste korpus nechali v prirodzenej farbe, môžete červený efekt docieliť použitím gélového farbiva do krému. Takto pripravený krém ozdobíte jahodami.
Red Velvet cupcakes sú hotové