Rýchle tekvicové šišky s ricottou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na rýchle tekvicové šišky s ricottou (rozpočet na asi 15 ks)

  • 60 g tekvicového pyré (z hokkaido tekvice)
  • 1 vajíčko
  • 50 g kryštálového cukru
  • 100 g ricotty
  • 30 ml Karpatské KB
  • 130 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • olej na vyprážanie
  • vanikový, škoricový alebo rumový cukor na obaľovanie
  • 75 g krupicového cukru + 1 PL vody
  • 40 ml smotany na šlahanie
  • 15 ml Karpatské KB škorica
  • ½ ČL škorice
  • 1 ČL strúhanej kôry z pomaranča
  • 1 PL mascarpone
tekvicové šišky s ricottou

Postup:

Zmiešame si múku, prášok do pečiva a škoricu. V druhej miske  zmiešame tekvicové pyré, vajíčko, cukor, ricottu a Karpatské KB. Rozmiešame do hladka. Pridáme múkovú zmes a vymiešame cesto, ktoré necháme cca 10 minút postáť. Do hrnca si pridáme olej na vyprážanie a zahrejeme na 180 stupňov.

Zmrzlinovou naberačkou naberáme cesto a pomocou lyžice vhodíme do oleja guličky cesta. Šišky pravidelne obraciame a pražíme do zlata. Cesto si môžete taktiež dať do cukrárenského vrecka a do oleja vytlačiť vždy kus cesta, čím nám vzniknú podlhovasté šišky.

Hotové šišky vylovíme na papierovú kuchynskú utierku. Necháme odkvapkať od oleja a obaľujeme vo vanilkovom, rumovom alebo škoricovom cukre.

Mohlo by vás zaujímať

Rýchle jablkové šišky s chuťou brandy

30 minútFašiangy sú opäť tu! Pripravte si rýchle jablkové šišky s chuťou brandy. Suroviny na rýchle jablkové šišky s chuťou brandy (rozpočet asi na cca 15 ks): Postup:… Čítaj ďaľej

Na karamel si do panvice pridáme cukor s vodou, premiešame a necháme bez miešania roztápať. Keď je cukor jantárovej farby, opäť zmes premiešame. Vlejeme smotanu a vymiešame na omáčku. Pridáme škoricu, Karpatské KB a pomarančovú kôru a na záver vmiešame mascarpone. Podávame k šiškám.

Poznámka: Tekvicové pyré si môžeme jednoducho pripraviť doma. Tekvicu hokkaido zbavíme jadierok, nakrájame na kocky a varíme do mäkka vo vode so škoricovými luskami. Keď je tekvica mäkká, zmixujeme do hladka.

Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.sk

Inšpirujte sa receptami na www.karpatskebrandy.sk

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach