Schwarzwaldské tortičky

Doba prípravy 55 minútEnergia: 273 kcal.Náročnosť

Suroviny na schwarzwaldské tortičky( rozpočet vystačí na asi 12 kusov ):

Na cesto: 4 vajcia, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 20 g gustinu jemného kukuričného škrobu, 15 g preosiateho kakaa, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 350 g), 180 ml šťavy z kompótu, 20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu, 1 zarovnaná PL cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 400 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček Smeta-fixu, 50 g horkej čokolády

Na ozdobenie: 12 čerstvých višní

Ešte potrebujeme: formu na muffiny, 12 papierových košíčkov na muffiny, elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Schwarzwaldské tortičky

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Doba prípravy: asi 35 minút

Upečené korpusy asi po 5 minútach vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme višne, zamiešame a necháme vychladnúť.

Polovicu korpusov 2× pozdĺžne prekrojíme, višne nanesieme na spodné diely a priklopíme. Zvyšok višní rozdelíme na neprekrojené korpusy.

V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanesieme na druhú časť korpusu a priklopíme. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Schwarzwaldské tortičky posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.

Tip:

Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napríklad vodu s griotkou.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1143 kJ / 273 kcal871 kJ / 208 kcal
Tuky14,89 g11,36 g
Sacharidy29,19 g22,28 g
Bielkoviny5,09 g3,89 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach