Jahodové parfait

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na jahodové parfait (pre 4 osoby) :

300 g jahôd, 3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 270 g smotany na šľahanie

Postup:

Žĺtky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, vyberieme a asi 5 minút krém ďalej miešame, kým nevychladne. 250 g očistených jahôd rozmixujeme a primiešame k žĺtkovej mase. Nakoniec vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu.  Vystrihneme si asi 10 cm pás z papiera na pečenie a zvýšime ním  misky alebo formičky na puding. 

Mohlo by vás zaujímať

Croissant s jahodovo-rebarborovým džemom

360 minútPotrebujeme: zaváraninové fľaše, mixér s miesiacim hákom, potravinovú fóliu, papier na pečenie, valček, plech na pečenie, pierko na potieranie Suroviny na croissant s jahodovo-rebarborovým džemom (rozpočet na… Čítaj ďaľej

Do takto upravených nádobiek naplníme až  po okraj jahodovú zmes a dáme do mrazničky zamraziť (najlepšie cez noc).  Desať minút pred servírovaním vyberieme jahodové parfait z mrazničky. Necháme trochu odmraziť, odstránime pás papiera a jahodové parfait ozdobíme čerstvými jahodami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach