25 minút
Suroviny na jahodové parfait (pre 4 osoby) :
300 g jahôd, 3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 270 g smotany na šľahanie
Postup:
Žĺtky s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, vyberieme a asi 5 minút krém ďalej miešame, kým nevychladne. 250 g očistených jahôd rozmixujeme a primiešame k žĺtkovej mase. Nakoniec vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu. Vystrihneme si asi 10 cm pás z papiera na pečenie a zvýšime ním misky alebo formičky na puding.
Mohlo by vás zaujímať
Do takto upravených nádobiek naplníme až po okraj jahodovú zmes a dáme do mrazničky zamraziť (najlepšie cez noc). Desať minút pred servírovaním vyberieme jahodové parfait z mrazničky. Necháme trochu odmraziť, odstránime pás papiera a jahodové parfait ozdobíme čerstvými jahodami.