Suroviny na kokosové miniroládky (rozpočet na 60 kusov):
Na cesto: 250 g pražených mletých lieskových orieškov, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 30 g instantného kakaa, 4 PL Polevy tmavej, 8 PL rumu
Na náplň: 150 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 kvapky Rumovej arómy, 150 g kokosovej múčky
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej, ½ balíčku Polevy svetlej
Okrem toho potrebujeme: váľok, alobal
Postup:
Na prípravu cesta spracujeme elektrickým ručným šľahačom oriešky, cukor, vanilínový cukor, kakao, rozpustenú polevu a rum. Hotové cesto na pol hodiny odložíme do chladničky. Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom, rumom a arómou do peny. Pridáme kokosovú múčku a dobre premiešame. Cesto rozdelíme na tri časti. Dosku posypeme malým množstvom práškového cukru a kusy cesta vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou cca. 5 mm. Opatrne potrieme náplňou a zrolujeme smerom zospodu nahor.
Mohlo by vás zaujímať
Roládky zabalíme jednotlivo do alobalu a na noc odložíme do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a roládky ňou polejeme. Po zatuhnutí tmavej polevy roládky pofŕkame bielou polevou. Asi na 2 hodiny odložíme do chladničky. Kokosové miniroládky nakrájame nožom namočeným do horúcej vody na kúsky široké asi 1 cm.