Mandľový sen

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na mandľový sen ( rozpočet na asi 25 ks ):

Na hmotu:1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, 200 g pražených mandľových rezančekov

Na krém: 100 ml smotany na šľahanie, 150 g bielej čokolády, 50 g mliečnej čokolády, 2 KL Mandľovej arómy, 80 g masla, 3 PL čokoládového likéru

Na namáčanie a posypanie: 1/2 balíčka Polevy tmavej, niekoľko pražených plátkov mandlí

Ešte potrebujeme: papier na pečenie, cukrárske vrecko

Mandľový sen

Postup:

Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Do rozohriatej polevy nasypeme mandľové rezančeky, dobre premiešame a lyžicou tvarujeme malé ploché kôpky, ktoré kladieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť. Na krém prevaríme smotanu na šľahanie a odstavíme zo sporáka. Čokoládu nalámeme na malé kúsky, pridáme k smotane a vymiešame do hladkej hmoty. Vmiešame arómu a maslo, kým sa úplne nerozpustí.

Mohlo by vás zaujímať

Perníčky

Perníčky

30 minútEnergia: 67 kcal.Suroviny ( rozpočet na 45 kusov ): Na cesto: 250 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka, 140 g práškového cukru, 7… Čítaj ďaľej

Za častého miešania necháme vychladnúť. Pridáme likér a zamiešame. Hmotu krátko vymiešame ručne metličkou do peny a naplníme do cukrárskeho vrecka so stredne veľkým otvorom v tvare hviezdičky. Na mandľové kôpky nastriekame podľa obrázka „pusinky“ a dáme na hodinu do chladničky. Pralinky mandľový sen namáčame v poleve rozpustenej podľa návodu na obale a posypeme ich mandľovými plátkami. Uchovávame v chlade v uzavretej nádobe.

Mohlo by vás zaujímať

Domáce rafaello

Domáce rafaello

Recept na gulôčky obalené v kokose, ktoré pripomínajú obľúbený dezert, koluje v mnohých variantoch. Ak si však pripravíte Domáce rafaello podľa tohto receptu, určite nám … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach