Ananásová trasená torta Olé – suroviny:
300 g polohrubej múku, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 220 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 250 ml oleja
Na náplň: ananásový kompót, kúsky (hmotnosť po odkvapkaní asi 560 g), 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou, 1 balíček Smeta-fixu
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l
Postup:
Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Formu vložíme do rúry a pečiem
- Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
- Teplovzdušná rúra: 160°C (nepredhriata)
- Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
- Čas pečenia: asi 25 minút
Mohlo by vás zaujímať
Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty. Ananásová trasená torta Olé je hotová. Pred podávaním necháme tortu na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke.