Ananásová trasená torta Olé

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Ananásová trasená torta Olé – suroviny:

300 g polohrubej múku, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 220 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 250 ml oleja

Na náplň: ananásový kompót, kúsky (hmotnosť po odkvapkaní asi 560 g), 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou, 1 balíček Smeta-fixu

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), uzatvárateľnú nádobu s objemom asi 3 l

Ananásová trasená torta Olé

Postup:

Na cesto zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Formu vložíme do rúry a pečiem

  • Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
  • Teplovzdušná rúra: 160°C (nepredhriata)
  • Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
  • Čas pečenia: asi 25 minút

Mohlo by vás zaujímať

Tortový korpus

Trasená torta Olé s marhuľami

45 minútTrasená torta Olé s marhuľami – suroviny: Na cesto: 3 vajcia, 120 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g polohrubej múky, 2 zarovnané kávové… Čítaj ďaľej

Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l ananásové kúsky aj so šťavou. Prilejeme šľahačku a pridáme puding bez varenia a smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne potrasieme (celkom 15-30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou krému potrieme spodný korpus, priložíme druhú časť korpusu a mierne pritlačíme. Druhú polovicu krému natrieme na strany a povrch torty. Ananásová trasená torta Olé je hotová. Pred podávaním necháme tortu na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach