Nebeská vianočná torta

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 3 bielky, 50 g cukru, 110 g zmäknutého masla alebo margarínu, 150 g cukru, 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker, 3 žĺtky, 180 g hladkej múky, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, štipka soli, 120 ml mlieka

Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka, 2 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla

Na ozdobenie: 2 balíčky Fondánu Dr.Oetker, modrá Farba gélová potravinárska Dr.Oetker, Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičiek

Nebeská vianočná torta

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a arómou vyšľaháme dohladka. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou
vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Korpus necháme vo forme vychladnúť.

Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty. Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme. Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.

TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra:
150 °C
Plynová rúra:
stupeň 3
Doba pečenia:
asi 30 minút
Doba prípravy:
asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

 

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach