Parížska torta od Gizky Oňovej

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Parížska torta je torta, ktorú mám veľmi rada a nikdy ňou nepohrdnem. Vyskúajte tento recept, ktorý pripravila Gizka Oňová.


Parížska torta od Gizky Oňovej – suroviny:

Na korpus:

Na krém:

  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g horkej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 80 g marhuľového džemu
Parížska torta
Parížska torta od Gizky Oňovej

Postup:

Príprava korpusu: Vaječné žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme polohrubú múku, roztopenú ale vychladenú horkú čokoládu a prášok do pečiva. Vláčne cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme pri 160°C asi 40 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládová torta s višňami

60 minútEnergia: 255 kcal.Čokoládová torta s višňami – suroviny (rozpočet pre 4 osoby, 255 kcal): Cesto: 200 g stredne horkej čokoládovej polevy, 75 g masla, 6 vajec,… Čítaj ďaľej

Príprava krému: 500 ml šľahačkovej smotany prevaríme s nalámanou čokoládou a ešte necháme variť asi minútu. Zmes dáme do chladničky na 24 hodín (preto je vhodné pripraviť si ju deň vopred). Vychladnutú zmes vymiešame do tuhého krému a pridáme mascarpone. Tortový korpus prekrojíme na dve polovičky, potrieme marhuľovým džemom a 2/3 parížskeho krému. Tortu spojíme a potrieme zvyšným krémom.

Dobrá rada:

Na ozdobu torty použijeme čokoládové hoblinky alebo čokoládovú polevu a mliečne alebo horké pralinky. Dobrú chuť!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach