Trenčianska višňová torta

Doba prípravy 60 minútEnergia: 472 kcal.Náročnosť

Trenčianska višňová torta – suroviny:

175 g hladkej múky, 1 vajce, 90 g masla, 70 g práškového cukru, 1/8 l čerešňovej šťavy, 2 lyžičky majzeny, 450 g odkôstkovaných višní, 50 g cukru, 6 cl čerešňovice, 2 nízke čokoládové korpusy (1 vysoký), 1 l šľahačky, 2 balíčky vanilkového cukru, 80g ríbezľového lekváru, 30 g rozdrvenej čokolády a 12 čerešní

Postup:

Z múky, cukru, masla a vajíčka pripravíme drobenkové cesto, dáme ho do tortovej formy. Niekoľko ráz prepichneme, upečieme, potom dáme vychladnúť. Trochu čerešňovej šťavy rozmiešame s majzenou. Zvyšok šťavy povaríme, zahustíme majzenou, zmiešame s višňami. Cukor povaríme so 4 lyžicami vody, zmiešame s čerešňovicou, pokvapkáme piškótový korpus. Ušľaháme tuhú šľahačku s vanilkovým cukrom, časť dáme bokom a použijeme na zdobenie. Drobenkový základ potrieme ríbezľovým lekvárom, prikryjeme prvý korpus, navrch rozotrieme tuhú šľahačku, pokladieme višne. Priložíme druhý korpus a zľahka pritlačíme. Navrchu aj po bokoch potrieme tuhou šľahačkou, posypeme čokoládou, vytlačíme ružičky a ozdobíme čerešňami.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohová torta s čučoriedkami

Tvarohová torta s čučoriedkami a čokoládou

90 minútTvarohová torta s čučoriedkami a čokoládou je vhodný dezert k nedeľnému obedu. Suroviny na tvarohovú tortu s čučoriedkami: Cesto: 6 vajec, 7 dkg hladkej múky,… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach