Trenčianska višňová torta – suroviny:
175 g hladkej múky, 1 vajce, 90 g masla, 70 g práškového cukru, 1/8 l čerešňovej šťavy, 2 lyžičky majzeny, 450 g odkôstkovaných višní, 50 g cukru, 6 cl čerešňovice, 2 nízke čokoládové korpusy (1 vysoký), 1 l šľahačky, 2 balíčky vanilkového cukru, 80g ríbezľového lekváru, 30 g rozdrvenej čokolády a 12 čerešní
Postup:
Z múky, cukru, masla a vajíčka pripravíme drobenkové cesto, dáme ho do tortovej formy. Niekoľko ráz prepichneme, upečieme, potom dáme vychladnúť. Trochu čerešňovej šťavy rozmiešame s majzenou. Zvyšok šťavy povaríme, zahustíme majzenou, zmiešame s višňami. Cukor povaríme so 4 lyžicami vody, zmiešame s čerešňovicou, pokvapkáme piškótový korpus. Ušľaháme tuhú šľahačku s vanilkovým cukrom, časť dáme bokom a použijeme na zdobenie. Drobenkový základ potrieme ríbezľovým lekvárom, prikryjeme prvý korpus, navrch rozotrieme tuhú šľahačku, pokladieme višne. Priložíme druhý korpus a zľahka pritlačíme. Navrchu aj po bokoch potrieme tuhou šľahačkou, posypeme čokoládou, vytlačíme ružičky a ozdobíme čerešňami.
Mohlo by vás zaujímať