Veľkonočná mrkvová torta

Doba prípravy 95 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 12 porcií ):

Korpus: 250 g rozpustenej Hery, 4 veľké vajcia, 1 lyžička vanilkového extraktu, 225 g trstinového cukru, 200 g mrkvy, nahrubo nastrúhaná, 300 g hladkej múky, 2 vrchovaté lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžička mixu korenia na tortu, 1 lyžička perníkového korenia 
Poleva: 40 g Hery, 100 g krémového syra, 175 g práškového cukru
Na zdobenie: 10 g nasekaných pistácií, biely a ružový fondán, 1/2 pomaranča, hrsť pažítky

Teplota rúry: 160 °C (teplovzdušná) / 180 °C (4. stupeň plynová)

 

Veľkonočná mrkvová torta

Postup:

Vymažte tortovú formu. Vo veľkej mise zmiešajte rozpustenú Heru, vajíčka, vanilkový extrakt a trstinový cukor. Pridajte nahrubo nastrúhanú mrkvu, potom múku, prášok do pečiva a korenie. Poriadne premiešajte. Zmes nalejte do pripravenej formy a pečte v rúre 55 minút, aby bol korpus na dotyk pružný. Skontrolujte pomocou špajdle, po zapichnutí musí zostať suchá. Potom nechajte korpus vychladnúť. Na polevu vyšľahajte Heru spolu s krémovým syrom, pridajte práškový cukor a dobre premiešajte. Zmes dajte na korpus a vrch posypte nasekanými pistáciami.

Na vymodelovanie zajačika si urobte veľkú guľu z bieleho fondánu a umiestnite ju do stredu polevy. Vymodelujte a pridajte dve malé zajačie labky a z malej guľôčky vytvorte chvostík. Z ružového fondánu dozdobte labky. Olúpte kôru z polky pomaranča a vykrajujte malé kolieska (s priemerom cca 1 cm). Pomocou nožníc vystrihnite štvrtinu z každého kolieska. Pridajte 3-4 ks pažítky do stredu kolieska a kôru zamotajte späť, aby vytvorila vrch mrkvy. Rozmiestnite vytvarované mrkve okolo zajačika. Servírujte. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach