Zebra torta

Doba prípravy 45 minútEnergia: 273 kcal.Náročnosť

Zebra torta – suroviny (rozpočet vystačí na asi 12 porcií):

Na cesto: 4 vajcia, 160 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g rozpusteného masla, 250 g bieleho jogurtu, 250 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 2 zarovnané KL preosiateho kakaa, farba gélová potravinárska čierna, farba gélová potravinárska ružová

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač

Zebra torta

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme maslo, jogurt a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej polovice zamiešame kakao a čiernu gélovú farbu a druhú zafarbíme ružovou farbou. Do stredu vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme najskôr 2 PL tmavého cesta, potom 2 PL ružového cesta. Cestá sa nám začnú rozlievať. Tento postup opakujeme až do spotrebovania oboch ciest. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3           
  • Doba pečenia: asi 30 minút
  • Doba prípravy: asi 45 minút

Korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy a položíme na podnos. Zebra torta je hotová, môžeme ju servírovať.

Tip:

Múčnik môžeme ozdobiť Šľahačkou a ovocím.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1143 kJ / 273 kcal1214 kJ / 290 kcal
Tuky13,52 g14,38 g
Sacharidy31,87 g33,91 g
Bielkoviny6,23 g6,63 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach