30 minút
Zmrzlinová čokoládová torta s višňami – suroviny:
1 000 g čokoládovej zmrzliny, 250 g sušienok, 80 g Hery, 30 g cukru, 2 x lyžica mletých mandlí, 200 g nakladaných višní (v likéri), 120 g čokoládovej polevy, štipka škorice, čokoládová dekorácia
Postup:
Sušienky nastrúhame najemno, zmiešame so škoricou, cukrom, mletými mandľami a rozpustenou Herou. Vytvoríme hmotu, ktorá po stlačení drží tvar. Hmotu natlačíme po okrajoch tortovej formy a krátko zapečieme. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Zmrzlinu necháme mierne roztopiť a jemne premiešame s nakladanými višňami.
Mohlo by vás zaujímať
Zmrzlinou naplníme vychladený korpus a zamrazíme. Tortu pred podávaním potrieme čokoládovou polevou, vyberieme z formy a nakrájame na porcie. Môžeme ozdobiť čokoládovou dekoráciou.