40 minútEnergia: 83 kcal.
Suroviny na Florentínky (rozpočet na 25 kúskov):
25 g masla, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g šľahačky, 100 g kandizovaného ovocia, 100 g mandľových lupienkov, 25 ks oplátok na pečenie
Postup:
Rozpustíme maslo, pridáme cukor a vanilkový cukor. Zmes necháme zľahka skaramelizovať. Za stáleho miešania pridáme šľahačku. Hmotu miešame tak dlho, až bude úplne hladká. Pridáme pokrájané kandizované ovocie a mandľové lupienky.
Mohlo by vás zaujímať
Všetko dobre premiešame. Na papierom vyložený plech poukladáme oplátky a na každú oplátku dáme 1 čajovú lyžičku zmesi. Rúru predhrejeme na 200°C a florentínky pečieme na miernom stupni asi 12 minút.
Energetická hodnota jednej porcie: 83 kcal/porcia