Florentínky

Doba prípravy 40 minútEnergia: 83 kcal.Náročnosť

Suroviny na Florentínky (rozpočet na 25 kúskov):

25 g masla, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g šľahačky, 100 g kandizovaného ovocia, 100 g mandľových lupienkov, 25 ks oplátok na pečenie

Postup:

Rozpustíme maslo, pridáme cukor a vanilkový cukor. Zmes necháme zľahka skaramelizovať. Za stáleho miešania pridáme šľahačku. Hmotu miešame tak dlho, až bude úplne hladká. Pridáme pokrájané kandizované ovocie a mandľové lupienky.

Mohlo by vás zaujímať

Štedrovečerná torta

Štedrovečerná torta

60 minútŠtedrovečerná torta – suroviny: Cesto: 180 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 180 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli,… Čítaj ďaľej

Všetko dobre premiešame. Na papierom vyložený plech poukladáme oplátky a na každú oplátku dáme 1 čajovú lyžičku zmesi. Rúru predhrejeme na 200°C a florentínky pečieme na miernom stupni asi 12 minút.

Energetická hodnota jednej porcie: 83 kcal/porcia

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach