Štedrovečerná torta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Štedrovečerná torta – suroviny:

Cesto: 180 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 180 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, 3 vajcia, 180 g zmäknutého masla alebo margarínu

Brusnicová náplň: 1 brusnicový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 190 g), voda na doplnenie do 250 ml, 1 balíček tortového želé červeného, 1 zarovnaná PL lyžica cukru

Čokoládová náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 250 ml smotany na šľahanie, 2 zarovnané PL práškového cukru

Na ozdobenie: 12 brusníc (z brusnicového kompótu), 2 PL čokoládovej náplne, 40 g horkej čokolády

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie, mikroténové vrecko, strúhadlo

Štedrovečerná torta

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v miske múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, maslo alebo margarín a všetko krátko spracujeme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni do hladka. Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 2-3
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 35 minút

Mohlo by vás zaujímať

čokoládová torta

Svätomartinská čokoládová torta

50 minútSvätomartinská čokoládová torta – suroviny: Na cesto: 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 70 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 2 vajcia, 4 žĺtky,… Čítaj ďaľej

Korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke, odstránime formu a papier na pečenie a jedenkrát pozdĺžne rozrežeme. Z kompótu odoberieme 12 brusníc na ozdobenie. Na prípravu brusnicovej náplne doplníme kompót vodou do 250 ml a spolu s tortovým želé a cukrom varíme asi 1 minútu. Náplň nanesieme na spodný plát korpusu. Na prípravu čokoládovej náplne šľaháme krémovú náplň spolu so smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni 4 minúty.

Mohlo by vás zaujímať

Vanilková torta s jahodami a mascarpone

Vanilková torta s jahodami a mascarpone je skvelý recept, ktorý stojí za to vyskúšať! Svetlý korpus s lahodným mascarpone krémom a jahodami. Suroviny: Cesto: 5 vajec150 g kryštálového … Čítaj ďaľej

Odoberieme 2 PL na neskoršie použitie. Polovicu náplne rozotrieme na brusnice, pritlačíme vrchnú časť korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch a okraje torty. Na ozdobenie nastrúhame na hrubom strúhadle čokoládu. Z mikroténového vrecka odstrihneme malý rožtek, naplníme zvyškom náplne a vytvoríme hviezdy. Ozdobíme zvyšnými brusnicami, po obvode torty a na hviezdičky nanesieme strúhanú čokoládu. Tortu uložíme na 2 hodiny do chladničky.

TIP: Namiesto brusníc môžeme použiť ríbezľový kompót.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach