35 minút
Suroviny na mäsové guľôčky s paradajkovým dipom:
- 1 balenie hranolčekov McCain Crispers
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 1 vajce
- 1 malá cibuľa
- nasekané bylinky
- hrsť strúhanky
- soľ
- korenie
- 4 paradajky (čerstvé alebo v plechovke)
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička trstinového cukru
- hrsť zelených byliniek
- soľ, čierne korenie
- 1 chilli paprička
Postup:
Mleté mäso zmiešame s nasekanou cibuľkou najemno, nasekanými bylinkami, soľou, korením, vajcom, podľa potreby pridáme trochu strúhanky a vytvarujeme guľôčky vo veľkosti pingpongovej loptičky. Opekáme na panvici dozlatista zo všetkých strán, potom necháme dopiecť v rúre približne 10 minút na 180 °C.
Pripravíme hranolčeky McCain Crispers podľa návodu na obale.
Mohlo by vás zaujímať
Dip pripravíme z paradajok z plechovky či čerstvých sparených paradajok, zbavených šupky. Do mixéra vložíme paradajky, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, lyžičku cukru, soľ, korenie a premixujeme dohladka, môžeme pridať aj kúsok chilli papričky.
Mäsové guľky podávame spolu s paradajkovým dipom a streetfoodovými hranolčekmi McCain Crispers.