Mäsové guľôčky s paradajkovým dipom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na mäsové guľôčky s paradajkovým dipom:

  • 1 balenie hranolčekov McCain Crispers
  • 600 g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajce
  • 1 malá cibuľa
  • nasekané bylinky
  • hrsť strúhanky
  • soľ
  • korenie
  • 4 paradajky (čerstvé alebo v plechovke)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • hrsť zelených byliniek
  • soľ, čierne korenie
  • 1 chilli paprička
Mäsové guľôčky s paradajkovým dipom

Postup:

Mleté mäso zmiešame s nasekanou cibuľkou najemno, nasekanými bylinkami, soľou, korením, vajcom, podľa potreby pridáme trochu strúhanky a vytvarujeme guľôčky vo veľkosti pingpongovej loptičky. Opekáme na panvici dozlatista zo všetkých strán, potom necháme dopiecť v rúre približne 10 minút na 180 °C.

Pripravíme hranolčeky McCain Crispers podľa návodu na obale.

Mohlo by vás zaujímať

Zeleninové placky so syrom

45 minútSuroviny na zeleninové placky so syrom: 1 balenie hranolčekov McCain Crispers 1 cuketa 2 mrkvy 150 g tvrdého syra – cheddar 2 vajcia hrsť strúhanky… Čítaj ďaľej

Dip pripravíme z paradajok z plechovky či čerstvých sparených paradajok, zbavených šupky. Do mixéra vložíme paradajky, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, lyžičku cukru, soľ, korenie a premixujeme dohladka, môžeme pridať aj kúsok chilli papričky.

Mäsové guľky podávame spolu s paradajkovým dipom a streetfoodovými hranolčekmi McCain Crispers.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach