Suroviny na flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi:
- 1 flank steak (cca 600 g)
- morská soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- 3 lyžice masla
- ½ citróna
- 100 g fazuľových strukov
- 100 g hnedých šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g šalátu mix
- čerstvá mäta
- 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano
Potrebujeme: panvicu na grilovanie, kliešte na obracanie, alobal, sitko, strúhadlo
Postup:
Flank steak z obidvoch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka opekáme na rozohriatej grilovacej panvici z obidvoch strán.
Tip: Mäso otáčame kliešťami a zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.
Tesne pred dokončením položíme na steak jednu lyžicu masla, odstavíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. Očistené fazuľové struky oblanšírujeme (krátko povaríme v osolenej vriacej vode).
Mohlo by vás zaujímať
Na druhej panvici s olejom restujeme šampiňóny nakrájané na štvrtiny. Pridáme precedené struky, soľ, korenie a na plátky nasekaný cesnak. Po chvíli pridáme dve lyžice masla a nakrájané lístky mäty. Stiahneme z ohňa a primiešame šalát.
Servírovanie:
Do stredu taniera naservírujeme opečenú zeleninu. Na vrch položíme tranšírované steaky – nakrájané na tenké plátky, ktoré v reze osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.