Flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na flank steak s fazuľovými strukmi a šampiňónmi:

  • 1 flank steak (cca 600 g)
  • morská soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • 3 lyžice masla
  • ½ citróna
  • 100 g fazuľových strukov
  • 100 g hnedých šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 g šalátu mix
  • čerstvá mäta
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano

Potrebujeme: panvicu na grilovanie, kliešte na obracanie, alobal, sitko, strúhadlo

Postup:

Flank steak z obidvoch strán osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Sprudka opekáme na rozohriatej grilovacej panvici z obidvoch strán.

Tip: Mäso otáčame kliešťami a zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.

Tesne pred dokončením položíme na steak jednu lyžicu masla, odstavíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť. Očistené fazuľové struky oblanšírujeme (krátko povaríme v osolenej vriacej vode).

Mohlo by vás zaujímať

Flank steak

Flank steak so salsou z pečených paprík

40 minútSuroviny: 1 porcia Flank steak (steak z hovädzieho pupka), soľ, čierne korenie Postup: Steak ochutíme soľou a čiernym korením, opečieme na panvici z oboch strán, obrátime po… Čítaj ďaľej

Na druhej panvici s olejom restujeme šampiňóny nakrájané na štvrtiny. Pridáme precedené struky, soľ, korenie a na plátky nasekaný cesnak. Po chvíli pridáme dve lyžice masla a nakrájané lístky mäty. Stiahneme z ohňa a primiešame šalát.

Servírovanie:

Do stredu taniera naservírujeme opečenú zeleninu. Na vrch položíme tranšírované steaky – nakrájané na tenké plátky, ktoré v reze osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach