Mafé

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Mafé je známe pod mnohými názvami: Mafe, Suchi, Suchi, omáčka d’arachide, omáčka z’ara, tigadèguèna a tigadene.

Suroviny na Mafé:

2 lyžice oleja, 900 g hovädzieho, 1 cibuľa, 3 – 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžica mletého zázvoru, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 – 3 paradajky, olúpané, bez semienok, 1 – 2 hrnčeky vody alebo vývaru, 1 hrnček prírodného, nesoleného arašidového masla, soľ a čierne korenie

Postup:

Rozohrejte olej vo veľkom hrnci pri strednej teplote. Pridajte hovädzie a duste, kým je ľahko opečené na všetkých stranách, asi 5 – 6 minút. Vyberte a odložte. Pridajte do hrnca cibuľu a duste, kým zosklovatie, 3 – 4 minúty. Vmiešajte cesnak a zázvor a krátko poduste. Vráťte hovädzie do hrnca, primiešajte paradajkový pretlak a krátko povarte.

Mohlo by vás zaujímať

Birria

240 minútSuroviny na Birria: 1,5 kg bravčového mäsa, 4 guajillo chilli papričky, 3 ancho chilli papričky, 3 cascabel chilli papričky, 1 lyžička čierneho korenia, 1/4 lyžičky… Čítaj ďaľej

Pridajte nakrájané paradajky a priveďte k varu. Znížte teplotu a varte 8 – 10 minút. Pridajte vodu alebo vývar, tak aby jedlo nebolo príliš riedke. Povarte ďalších 10 minút. Vmiešajte arašidové maslo, soľ a korenie a duste ešte 40 minút, alebo kým je mäso jemné a olej stúpa na povrch. Podávajte s ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach