Mäsové guľky so zeleninou

Doba prípravy 30 minútEnergia: 300 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 300 kcal

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):

3/4 kg miešaného mletého mäsa, 1 malú cibuľu, 10 dkg bieleho chleba, 1/8 l mlieka, 1 vajce, 1 polievkovú lyžicu majoránu (posekaného)

Zelenina: 10 dkg mladých hráškových strukov, 30 dkg kalerábu, 20 dkg brokolice (očistenej), soľ, mleté čierne korenie, maslo, olej

Postup:

Očistíme cibuľu a nasekáme nadrobno. Na panvici rozpálime 1 polievkovú lyžicu masti a cibuľu v nej zľahka opražíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Biely chlieb nakrájame na malé kocky a namočíme v mlieku. Mleté mäso, vytlačený biely chlieb, cibuľu, majorán a vajce dobre premiešame. Masu ochutíme soľou, mletým čiernym korením a necháme asi hodiny odstáť. Očistíme kaleráb a nakrájame ho na približne cm hrubé rezance. Očistíme mladé hráškové struky. Brokolicu rozdelíme na rovnako veľké ružice. Zeleninu postupne krátko povaríme v slanej vode.

Mohlo by vás zaujímať

masove gulky

Mäsové guľky na brusnicovej omáčke

60 minútSuroviny na mäsové guľky na brusnicovej omáčke ( rozpočet na 4 porcie): 250 g mletého hovädzieho mäsa 250 g mletého bravčového mäsa ½ cibule 2… Čítaj ďaľej

Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Z mletého mäsa vyformujeme rovnako veľké guľky a pomaly opečieme v malom množstve oleja zo všetkých strán. Zároveň zohrejeme zeleninu v malom množstve vody a masla a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Mäsové guľky podávame so zeleninou a sherry omáčkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach