Kuracie prsia na hubách a slanine

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Pripravte si výborné kuracie prsia na hubách a slanine podľa nášho receptu.

Suroviny na kuracie prsia na hubách a slanine:

4 kuracie prsia, 500 g húb (kuriatka, hliva…), 1 strúčik cesnaku, 1 zväzok oregana, 2 PL rozpusteného masla, 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry, 80 ml bieleho vína, 1 zväzok petržlenovej vňate, 8 plátkov slaniny, 2 PL lyžice crème fraîche, morská soľ, mleté korenie

Kuracie prsia na hubách

Postup:

Nasekáme cesnak a oregano, zmiešame v mise s maslom, citrónovou kôrou, korením a trochou morskej soli. Zmesou obalíme kuracie prsia a asi 15 minút marinujeme. Śtyri listy alobalu uprostred preložíme a okraje zahneme tak, aby vznikla kapsa. Do každej vložíme  prsia, nakrájané huby, podlejeme vínom a uzavrieme.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie prsia plnené hubami

45 minútSuroviny na kuracie prsia plnené hubami: olivový olej 50 g šampiňónov (biele, hnedé) 5 strúčikov cesnaku čerstvý tymian morská soľ v mlynčeku čierne korenie v… Čítaj ďaľej

Pečieme na rošte pri 200 °C 25 až 30 minút. Medzitým na panvici opečieme slaninku a petržlenovú vňať, mierne dosolíme. Kuracie prsia servírujeme v alobale, ozdobené slaninkou, vňaťou a kvapkami crème fraîche.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach