Morčacie stehná so zeleninou

Doba prípravy 60 minútEnergia: 443 kcal.Náročnosť

Kedy ste si naposledy upiekli napríklad morčacie stehno? Pečené morčacie stehná so zeleninou podávané so zemiakmi je skvelé jesenné jedlo, ktoré vás nielen zahreje, ale aj zasýti.

Morčacie mäso je zároveň výborná alternatíva, ak ste sa prejedli kuracieho mäsa. Navyše je to výborný recept pretože vám ostane ešte na druhý deň, kedy môžete zvyšné mäso natrhať na pásiky a použiť do tortily, k ryži alebo do obloženej žemle, jednoducho iba len tak….:-)

Suroviny na morčacie stehná so zeleninou:

2 morčacie stehná, bylinky ( zelerová vňať, mladá cibuľka, tymián, bobkový list, petržlenová vňať ), soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 1 mrkva, 100g póru, 1 kg paradajok, 1 baklažán, 3 ks papriky, 2 lyžice masla, štipka soli, 3 lyžice hladkej múky, 2 lyžice oleja

Postup:

Stehná vložíme do hrnca, zalejeme vodou a prevaríme. Pozbierame penu, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme. Varíme do mäkka. Cibuľu, mrkvu, pór, baklažán a papriku očistíme a pokrájame nadrobno. Paradajky obaríme a ošúpeme, rozštvrtíme a zbavíme jadierok.

Mohlo by vás zaujímať

Morčacie prsia Nazeleno

Morčacie prsia na zeleno

70 minútSuroviny na morčacie prsia na zeleno (rozpočet na štyri porcie): 800 g morčacích pŕs, 50 g švarcvaldskej šunky (prosciutto), 4 ks plátkového syra, 400 g… Čítaj ďaľej

Koreňovú zeleninu podusíme na masle do sklovita, pridáme paradajky, pariku, baklažán a znova dusíme zeleninu domäkka. Zeleninu osolíme a okoreníme, dochutíme prípadne bylinkami. Morčacie stehná poprášime múkou. Na rozpálenom oleji ich zo všetkých strán opečieme do zlatohneda.

1 porcia: 1857 kJ / 443 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach