Jahňacie karé na provensálsky spôsob

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na jahňacie karé na provensálsky spôsob:

Na jahňacie karé: ½ zväzok petržlenu, 1 nasekaná cibuľa, 6 nasekaných strúčikov cesnaku, 4 nasekané okrúhle paradajky, 15 g rozmarínu, 2 lyžice dijonskej horčice, 300 ml červeného vína, 1 lyžička soli, ½ lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia, 2 Jahňacie karé, asi 650 g

Na fazuľový šalát: 250 g Suchej bielej fazule, 1 malá cibuľa, 1 mrkva, 1 stonka zeleru, 1 ½ lyžičky oregana, 2 veľké paradajky, 50 g čiernych alebo zelených olív, 50 ml olivového oleja, 3 lyžice červeného vinného octu, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie

Jahňacie karé na provensálsky spôsob
  • Doba na prípravu: 2 hodiny
  • Náročnosť: stredná
  • Čas grilovania: 15-25 minút
  • Čas marinovania: 4 hodiny

Postup:

Na marinádu budeme potrebovať petržlenovú vňať, ktorú osušíme a lístky otrháme. S cibuľou, cesnakom, paradajkami, rozmarínom, horčicou, červeným vínom, soľou a korením ju rozmixujeme v mixéry. Marinádu nalejeme do misky. Z jahňacieho karé odrežeme prebytočný tuk a mäso zo všetkých strán obalíme v marináde. Zakryté marinujeme v chladničke 4-6 hodín. Fazuľu nasypeme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, varíme 10 minút, odstavíme a pod pokrievkou necháme 1 hodinu odstáť. Vodu zlejeme a fazuľu necháme odkvapkať. Cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na väčšie kúsky. S fazuľou, 900 ml vody a oreganom všetko vložíme do hrnca a privedieme k varu.

Zmiernime teplotu a pod pokrievkou pozvoľne varíme 40 minút, až kým fazuľa nezmäkne. Cibuľu, mrkvu a zeler premyjeme a fazuľu nasypeme do misky. Paradajky nakrájame na kúsky, olivy na plátky. Olivový olej, ocot, petržlenovú vňať, paradajky a olivy pridáme k fazuli, všetko dôkladne osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Jahňacie kotlety s fazuľkou

Jahňacie kotlety s fazuľkou

15 minútSuroviny na Jahňacie kotlety s fazuľkou: (rozpočet pre 4 osoby): 8 ks jahňacích kotliet, olej, 2 lyžice octu, 1 lyžička sušenej mäty, petržlenová vňať, 2 strúčiky… Čítaj ďaľej

Jahňacie mäso vyberieme z marinády a kosti obalíme alobalom, aby sa nepripálili. Grilujeme na grile priamo na strednom stupni intenzity. Pokiaľ chceme mäso krvavé, grilujeme 15 minút, stredne prepečené 20 minút a dobre prepečené 25 minút. Mäso zoberieme z roštu a necháme 10-15 minút odpočinúť. Potom jahňacie karé na provensálsky spôsob nakrájame na plátky a podávame s fazuľovým šalátom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach