Lososová Rusalka na paprikovej palete s cukinou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Lososová Rusalka s cukinou – suroviny :

2 ks filety z lososa (alebo filety z inej ryby, podľa vlastného výberu), 200 g mastnejšia saláma, 1 ks cukina, 2 ks červenej a 2 ks zelenej papriky ( kvôli estetickému zážitku na tanieri ), soľ, bylinky , 1 ks strúčik cesnaku, mletá červená paprika – sladká, ½ bal. špenátové fetučíny (alebo iné cestoviny, podľa vlastného výberu), olivový olej

Postup:

Cukina s cesnakom

Cukinu umyjeme vo vlažnej vode a nakrájame na kolieska. Kolieska cukiny osolíme, dáme na panvicu, posypeme rozdrveným cesnakom a opečieme do zlatista s kvapkou oleja.

Papriková paleta

Salámu nakrájame na kolieska, dáme na suchú panvicu a opečieme. V masti, ktorú saláma ,,pustila”, si necháme na miesto oleja – v nej neskôr opečieme filety. Červené a zelené papriky umyjeme, nekrájame na kolieska a nasypeme spolu s opečenými kolieskami salámy na plech /kto nemá rád salámu, pridá kolieska na panvicu s lososom /, pridáme pár kvapiek olivového oleja (ak nemáme olivový olej v obľube, panvicu omastíme. Papriky môžeme posypať bylinkami a kúskami nadrobno pokrájanej cibuľky) a vložíme do vyhriatej rúry (200 °C, cca na 15-20 min), alebo do mikrovlnky nastavenej na gril. Pozor, papriky musia zmäknúť. (A keby aj nezmäkli, tvárime sa, že sú polotvrdé zámerne – veď Holandsko je ďaľeko)

Mohlo by vás zaujímať

Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom

20 minútSuroviny na Cuketový šalát s jemne zaúdeným lososom (rozpočet na 2 porcie): 200 g malých zemiakov 2 vajcia olivový olej morská soľ v mlynčeku 1… Čítaj ďaľej

Lososová Rusalka

Filety podľa chuti osolíme, posypeme sladkou paprikou a opečieme do zlatista spolu s niekoľkými kolieskami už predpečenej salámy – olej už dodatočne nepridávame, postačí nám masť so salámy.
Do hrnca s osolenou vodou pridáme kvapku oleja a necháme zovrieť. Potom pridáme cestovinu (v našom prípade špenátové fetučíny) a necháme vrieť cca 8 min. Po 8 min sporák vypneme, ale cestoviny necháme v horúcej vode ešte cca 5-7 min, podľa potreby.

Vodu scedíme, cestoviny pokvapkáme olivovým olejom a premiešame (miesto oleja môžeme použiť aj kúsok masla, potom všetko dôkladne premiešame, aby sa maslo rozpustilo – táto poznámka patrila začiatočníkom, alebo tzv. ,,Kuchárom zo sáčku”- začiatky nebývajú ľahké).

Ako predjedlo by sme odporúčali bagetu s bylinkovým maslom a olivami. A na pitie : ľahké, biele, suché víno. V našom prípade som sa spoľahla na malú pomôcku: ,,Kalifornia, Florida, Južná Afrika, Chile” (moje obľúbené Rulandské totiž nemali).

Môj výber padol na NottageHill,  Chardonnay, Austrália – ľahké víno s decenhtnou arómou.

Dúfam, že si na „Lososovej Rusalke na paprikovej palete” s cukinou pochutíte aspoň tak, ako my. Prajem vám ,,Dobrú chuť !”, alebo ,,Eet smaakelijk!” – to už nechávam na vás. Nabudúce budeme variť nejakú tú špecialitu k čaši dobrého, francúzkeho vína.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach