Plené hrušky v lístkovom ceste

Doba prípravy 40 minútEnergia: 400 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 400 kcal

Suroviny(rozpočet na 4 porcie):

1 balík lístkového cesta, 8 malých, pevných hrušiek, 1 l vody, 1 malý kúsok škoricovej kôry, 30 dkg kryštálového cukru, 14 dkg pomletých orechov, práškový cukor, med, citrón, hruškovicu alebo rum, maslo

Postup:

Z hrušiek odstránime stonky, ošúpeme ich, opatrne odstránime jadrovníky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dáme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali škoricovú kôru, malé množstvo citrónovej šťavy, hruškovice alebo rumu. Hrušky varíme pri nízkej teplote, kým sú čiastočne mäkké. Potom ich vezmeme zo sporáka a necháme vychladnúť v šťave, v ktorej sa varili. Na prípravu plnky pomiešamie orechy s 2 polievkovými lyžicami medu. Vyberieme hrušky zo šťavy, necháme dôkladne odkvapkať a osušíme ich.Hrušky naplníme orechovou plnkou. Predhrejeme rúru na 200°C. Položíme vedľa seba dva pláty lístkového cesta a potrieme ich rozpusteným maslom. Na pláty cesta položíme hrušky, zabalíme ich do cesta a položíme na maslom vymazaný plech. Hrušky pečieme v predohriatej rúre do zlatožlta a podávame ich posypané práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach