Špargľa s bešamelovou omáčkou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Špargľa s bešamelovou omáčkou – suroviny:

1 viazanička špargle, 2 lyžice múky, trocha masla, 250 ml mlieka,  250 ml vývaru zo špagiet, 2 lyžice zeleného korenia, citrónová šťava a soľ

Postup:

Špargľu očistíme a uvaríme v slanej vode. Múku opražíme na troške masla a zalejeme mliekom a vývarom zo špagiet. Varíme 10 minút, pridáme 2 lyžice zeleného korenia, 5 minút pomaly povaríme, potom ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Uvarenú špargľu scedíme, dáme na tanier a prelejeme omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou

35 minútŠpargľa s krémovou vajcovou omáčkou – suroviny: 1 viazanička špargle, šťava z 1 citróna, 2 dcl bileho vína, 1 l vína, soľ, maslo, 4 vajcia,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach