Marinované kuracie prsia v bagete

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Marinované kuracie prsia v bagete sú vhodné ako rýchle občerstvenie.

Suroviny na marinované kuracie prsia v bagete:

4 kuracie prsia, 3 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 6 polievkových lyžíc pomarančovej šťavy, 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 1 čajová lyžička kryštálového cukru, 200 ml šľahačky

Postup:

Kuracie prsia opláchneme v studenej vode a mierne naklepeme hánkami prstov. Pripravíme si z odšťavenej cibule a cesnaku (stačí aj veľmi jemne nastrúhať), pomarančovej a citrónovej šťavy zálievku, do ktorej položíme kuracie prsia a necháme asi pol hodinu marinovať. Potom kuracie prsia na oleji opečieme z oboch strán.

Mohlo by vás zaujímať

Žemle plnené rybím šalátom

15 minútEnergia: 409 kcal.Žemle plnené rybím šalátom sú vhodné na raňajky ale aj ako ľahká večera. Suroviny na žemle plnené rybím šalátom: 1 kyslý sleď, 2 zemiaky,… Čítaj ďaľej

Zalejeme zálievkou, do ktorej sme už vmiešali cukor a šľahačku. Necháme podusiť asi 20 minút pod pokrievkou.

Podávame so sendvičom alebo bagetkou.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach