Marinované kuracie prsia v bagete sú vhodné ako rýchle občerstvenie.
Suroviny na marinované kuracie prsia v bagete:
4 kuracie prsia, 3 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, 4 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 6 polievkových lyžíc pomarančovej šťavy, 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 1 čajová lyžička kryštálového cukru, 200 ml šľahačky
Postup:
Kuracie prsia opláchneme v studenej vode a mierne naklepeme hánkami prstov. Pripravíme si z odšťavenej cibule a cesnaku (stačí aj veľmi jemne nastrúhať), pomarančovej a citrónovej šťavy zálievku, do ktorej položíme kuracie prsia a necháme asi pol hodinu marinovať. Potom kuracie prsia na oleji opečieme z oboch strán.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme zálievkou, do ktorej sme už vmiešali cukor a šľahačku. Necháme podusiť asi 20 minút pod pokrievkou.
Podávame so sendvičom alebo bagetkou.