Mini-štóly

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Jemné maslové kysnuté cesto obohatené o poriadnu dávku sušeného a kandizovaného ovocia… a nechýbajú ani chrumkavé oriešky. Vianočná štóla, ktorá pochádza z Nemecka a patrí na vianočný stôl.

Suroviny na Mini-štóly:

Na cesto: 250 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli, 75 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 100 g kandizovanej citrónovej kôry, 50 g hrozienok, 50 g mletých mandlí, 150 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1 PL Rumovej arómy

Na posypanie: 50 g práškového cukru

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie

Mini-štóly

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v miske múku, kypriaci prášok, soľ, cukor, vanilínový cukor, citrónovú kôru, hrozienka a mandle. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, arómu a všetko spracujeme ručne na doske do hladka. Z cesta vytvarujeme na jemne pomúčenej pracovnej doske valčeky s priemerom asi 1 cm a nakrájame ich na kúsky dlhé asi 4 cm. Vždy dva kúsky položíme vedľa seba, do stredu priložíme tretí kúsok a ľahko pritlačíme do tvaru štóly. Mini–štóly uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Likérové koláčiky

Likérové koláčiky

Ak aj vy patríte k tým, čo radi skúšajú menej známe recepty a chcete svojich blízkych prekvapiť na sviatky niečím novým, vyskúšajte Likérové koláčiky. Suroviny na Likérové … Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 2-3   
  • Doba pečenia: asi 12 minút
  • Počet kusov: 2 plechy
  • Doba prípravy: asi 20 minút

Mohlo by vás zaujímať

Dokonalá tvarohová štóla

90 minútPečenie voňavej štóly patrí k Vianociam takmer rovnako ako zákusky, a preto nechýba na sviatočnom stole v mnohých rodinách. Vonia po masle, vanilke, kokose a… Čítaj ďaľej

Vychladnuté mini-štóly posypeme práškovým cukrom

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach