Vianočný medovník

Doba prípravy 60 minútEnergia: 224 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 940 joulov (224 kalórií)

Suroviny na Vianočný medovník (rozpočet na 20 plátkov):

250 g medu, 150 g prírodného cukru, 100 g masla, 500 g hladkej múky, 1 lyžička nového korenia, ½ lyžičky škorice, trochu mletých klinčekov, štipka kardamomu, muškátového kvetu a anízu, 1 prášok do pečiva, ¼ lyžičky soli, 2 vajcia, strúhanka, 20 mandlí bez šupky, sušené brusnice podľa chuti ( prípadne aj iné sušené ovocie )

Postup:

Med s cukrom, maslom a 3 lyžicami vody zohrejeme a vymiešame do hustej masy. Necháme vychladnúť. Múku zmiešame s rozdrveným alebo zomletým korením a práškom do pečiva. Do medovej masy vmiešame vajcia, všetko postupne pridávame k múke a vymiešame. 35 cm dlhú hranatú formu vymastíme a vysypeme strúhankou.

Mohlo by vás zaujímať

Medovníková chalúpka

Medovníková chalúpka – suroviny: 250 g medu, 250 g hnedého cukru, 100 g masla, 600 g hladkej múky T650, 1 balíček perníkového korenia, 1 polievková… Čítaj ďaľej

Nalejeme do nej cesto, povrch zarovnáme a ozdobíme mandľami. Medovník je upečený, ak sa na špáradlo alebo špajdľu po zapichnutí neprichytáva cesto. Po upečení ho necháme 30 minút vo forme odpočívať, potom ho vyklopíme a zabalíme do alobalu alebo priesvitnej fólie. Ochutnávame až po dvoch dňoch.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach