Džem z čiernej bazy s jablkami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny ( vystačí na asi 3 poháre à 350 ml ):

500 g očistenej čiernej bazy, 500 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných na kúsky), 1 celá škorica, 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej, 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker

Džem z čiernej bazy s jablkami

Postup:

Na prípravu džemu vložíme čiernu bazu a jablká do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricu, kyselinu citrónovú, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Odoberieme škoricu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Ak chceme, aby bol džem jemný a bez kôstok, po rozmixovaní ho prepasírujeme cez sitko.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach