Sladkokyslá ryba na panvici je chutné a rýchle jedlo, ktoré nesklame žiadneho člena rodiny.
Sladkokyslá ryba na panvici – suroviny:
500 g rybacieho filé, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 1/2 mrkvy, 2 cibule, 250 g sójových výhonkov, 4 lyžice škrobovej múčky, 4 lyžice oleja, 4 lyžice sezamových semienok, 300 g mrazeného hrášku, 10 lyžíc kečupu, 2 lyžice sójovej omáčky, cukor, zázvor, cayanské korenie
Postup:
Filé nakrájame na kocky, dáme do misky, osolíme a pokvapkáme dvoma lyžicami octu. Mrkvu očistíme a pokrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a pokrájame na kolieska. Odložíme si jednu lyžicu škrobovej múčky a v ostatnej obalíme rybie kocky. Na panvici rozpálime olej a rybacie kúsky opečieme. Krátko pred dopečením posypeme ich sezamom. Rybu vyberieme a na panvicu dáme zvyšok oleja, na ktorom opražíme cibuľu a mrkvu, podlejeme to 4 lyžicami vody a asi 10 minút dusíme.
Mohlo by vás zaujímať
Po 5 minútach pridáme hrášok a výhonky. Keď zelenina zmekne, vyberieme ju, šťavu zriedime asi 6 lyžicami vody, pridáme ocot, sójovú omáčku a privedieme k varu. V troche studenej vody rozmiešame škrob vlejeme do omáčkya za stáleho miešania povaríme. Pridáme kečup, osolíme, dochutíme cukrom, cayanským korením a zázvorom. Do hotovej omáčky vložíme kúsky filé a zeleninu, a spolu prehrejeme. Podávame s ryžou alebo chlebom. Sladkokyslá ryba na panvici je hotová