Sladkokyslá ryba na panvici

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Sladkokyslá ryba na panvici je chutné a rýchle jedlo, ktoré nesklame žiadneho člena rodiny.

Sladkokyslá ryba na panvici – suroviny:

500 g rybacieho filé, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 1/2 mrkvy, 2 cibule, 250 g sójových výhonkov, 4 lyžice škrobovej múčky, 4 lyžice oleja, 4 lyžice sezamových semienok, 300 g mrazeného hrášku, 10 lyžíc kečupu, 2 lyžice sójovej omáčky, cukor, zázvor, cayanské korenie

Postup:

Filé nakrájame na kocky, dáme do misky, osolíme a pokvapkáme dvoma lyžicami octu. Mrkvu očistíme a pokrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a pokrájame na kolieska. Odložíme si jednu lyžicu škrobovej múčky a v ostatnej obalíme rybie kocky. Na panvici rozpálime olej a rybacie kúsky opečieme. Krátko pred dopečením posypeme ich sezamom. Rybu vyberieme a na panvicu dáme zvyšok oleja, na ktorom opražíme cibuľu a mrkvu, podlejeme to 4 lyžicami vody a asi 10 minút dusíme.

Mohlo by vás zaujímať

Zapekaná ryba s paradajkami

45 minútEnergia: 810 kcal.Zapekaná ryba s paradajkami – suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 4 ks rybieho filé, šťava z 1 citróna, 6 lyžíc olivového oleja, 4 paradajky,… Čítaj ďaľej

Po 5 minútach pridáme hrášok a výhonky. Keď zelenina zmekne, vyberieme ju, šťavu zriedime asi 6 lyžicami vody, pridáme ocot, sójovú omáčku a privedieme k varu. V troche studenej vody rozmiešame škrob vlejeme do omáčkya za stáleho miešania povaríme. Pridáme kečup, osolíme, dochutíme cukrom, cayanským korením a zázvorom. Do hotovej omáčky vložíme kúsky filé a zeleninu, a spolu prehrejeme. Podávame s ryžou alebo chlebom. Sladkokyslá ryba na panvici je hotová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach