Suroviny na smažené kolieska z raka kráľovského (rozpočet pre 4 osoby):
250 g račieho mäsa, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 vajce, ¼ lyžičky soli, štipka mletého bieleho korenia, múka a strúhanka na obaľovanie, ½ až 1 l oleja alebo kokosový tuk na praženie
Postup:
Čerstvé raky povaríme 5 minút v slanej vode. Mäso vyberieme zo škrupinky, na chrbtovej časti pozdĺžne nakrojíme, črievko vyberieme a osušíme. Sójovú omáčku rozmiešame s vajcom, osolíme a okoreníme. Mäso postupne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke. Kúsky ukladáme vedľa seba na podnos a uložíme na chladné miesto.
Mohlo by vás zaujímať
Tuk na vyprážanie dobre rozpálime, obalené kolieska krátko opražíme dochrumkava, prípadne ich 5 minút fritujeme dozlatista. Kolieska vyprážame v malých porciách, z tuku ich vyberáme dierkovanou naberačkou a na chvíľočku ich prípadne zabalíme do kuchynského papiera, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
1 porcia obsahuje: 1268 joulov (303 kalórií)