Smažené kolieska z raka kráľovského

Doba prípravy 20 minútEnergia: 303 kcal.Náročnosť

Suroviny na smažené kolieska z raka kráľovského (rozpočet pre 4 osoby):

250 g račieho mäsa, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 vajce, ¼ lyžičky soli, štipka mletého bieleho korenia, múka a strúhanka na obaľovanie, ½ až 1 l oleja alebo kokosový tuk na praženie

Postup:

Čerstvé raky povaríme 5 minút v slanej vode. Mäso vyberieme zo škrupinky, na chrbtovej časti pozdĺžne nakrojíme, črievko vyberieme a osušíme. Sójovú omáčku rozmiešame s vajcom, osolíme a okoreníme. Mäso postupne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke. Kúsky ukladáme vedľa seba na podnos a uložíme na chladné miesto.

Mohlo by vás zaujímať

Grilované paradajkové krevety

20 minútSuroviny na grilované paradajkové krevety 2 PL masla 1 PL olivového oleja 3 strúčiky cesnaku 500 g lúpaných predvarených kreviet 1 PL worcestrovej omáčky 150… Čítaj ďaľej

Tuk na vyprážanie dobre rozpálime, obalené kolieska krátko opražíme dochrumkava, prípadne ich 5 minút fritujeme dozlatista. Kolieska vyprážame v malých porciách, z tuku ich vyberáme dierkovanou naberačkou a na chvíľočku ich prípadne zabalíme do kuchynského papiera, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

1 porcia obsahuje: 1268 joulov (303 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach