Veľkonočné bochníčky

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na veľkonočné bochníčky:

1 kg polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 60 g droždia, 6 žĺtkov, 250 g práškového cukru, 250 g Hery, 200 g hrozienok, 200 g mandlí, 2 dcl rumu, štipka badiánu, 1 lyžička pomletých slivkových jadierok (alebo horkých mandlí), 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej kôry

Na cukrovú polevu: 5 čerstvých bielkov, 50 dkg preosiateho práškového cukru, 2 lyžice vytlačenej precedenej šťavy z citróna, zdobenie – guľôčky Dr. Oetker, prípadne polejeme rozpustenou Herou a obalíme v práškovom cukre

Veľkonočné bochníčky

Postup:

Hrozienka namočíme niekoľko dní vopred do rumu. Z droždia, časti mlieka, cukru a múky pripravíme kvások. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, kvások, múku so soľou, odkvapkané hrozienka, pomleté slivkové jadierka, olúpané a pokrájané sladké mandle, badián a citrónovú kôru. Z vypracovaného cesta uhnetieme 10 bochníčkov, ktoré upečieme v rúre. Z bielkov, cukru a citrónovej šťavy vymiešame polevu. Pokiaľ akurát nemáte chuť na polevu, môžete ešte teplé bochníčky potrieť Herou a obaliť v cukre.

Mohlo by vás zaujímať

Mandľové cupcakes s kuriatkami

40 minútSuroviny na Mandľové cupcakes s kuriatkami: Cesto: 113 g Hera, 130 g práškového cukru, 3 vajcia, 60 ml mlieka, 195 g hladkej múky, štipka soli,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach