Konfitovaný cesnak

Omáčkam k mäsu či zelenine lahodnú chuť dodá konfitovaný cesnak.

Viete, ako si pripraviť konfitovaný cesnak?

Konfitovaný cesnak

Postup:

Do kastróla alebo hlbšej panvice nalejeme olivový olej. Zohrejme ho tak, aby bol dostatočne teplý, ale nesmie vrieť, aby sa nám cesnak nepripiekol. Potom do oleja vložíme strúčiky cesnaku. Kľudne aj v šupke. Veľmi pomaly ich v oleji zohrievame po dobu 7 – 10 minút. Po uplynutí tejto doby cesnak vyberieme, zbavíme ho šupky a môžeme prelisovať do omáčky, šťavy k mäsu, zelenine, alebo možno aj na chlebík.

Mohlo by vás zaujímať

Nakladaný cesnak

60 minútEnergia: 71 kcal.Suroviny na nakladaný cesnak: 500 g olúpaného cesnaku (cca 8 hlavičiek), 1 bal. Pikant fixu sladko-kyslého Postup: Olúpané strúčiky cesnaku naukladáme do pohárov. Nálev… Čítaj ďaľej

Recept špeciálne pripravil šikovný kuchár Erik Bobor

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach