Vajíčkový trik alebo aby vajíčka natvrdo boli vždy hladké

Ak varíme vajíčka natvrdo, určite sa občas stane, že nejdú ľahko a pekne ošúpať.  Škrupinky jednoducho nejdú pekne dolu a ak áno, tak povrch vajíčka ostáva nepekný – doďobaný.

Rýchla pomoc: 

Vajíčka hneď po uvarení naťukneme, tak, aby škrupinka na viacerých miestach popraskala, potom kúsok škrupinky odlúpneme a vajíčka (ešte v škrupinkách) ponoríme na chvíľu do studenej vody.

Mohlo by vás zaujímať

Nadýchaná omeleta

Nadýchaná omeleta

Radi si pochutnávate na omelete a chceli by ste, aby bola po upečení nadýchaná a ľahučká? Ako pripraviť nadýchanú omeletu, aby nebola vysušená? Aby ste… Čítaj ďaľej

Po chvíli sa nám škrupinky podarí ľahko odstrániť a povrch vajíčok ostane hladký.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach