Dnes je streda, 1. mája 2024, sviatok má Sviatok práce

Jedlá bez mäsa

Mozzarellový sendvič

Panini di mozzarella Suroviny na Mozzarellový sendvič ( rozpočet pre 4 osoby ): 4 balenia mozzarelly každý po 125 g, 2 pevné čerstvé paradajky, 1 hlávkový šalát, 1 šalátová uhorka, soľ, korenie a olivový...

Jarné rolky plnené zeleninou

1 porcia obsahuje: 2919kJ / 695kcal, 0 mg cholesterolu, 56 g tukov, 10 g bielkovín, 30 g sacharidov Suroviny na jarné rolky ( rozpočet na 4 porcie): Čínska omáčka: 1 kúsok čerstvého ďumbiera (asi 5 cm),...

Zapekané baklažány s parmezánom

Parmigiano di Melanzana Suroviny na Zapekané baklažány s parmezánom ( rozpočet na 6 porcií ): 2 - 3 veľké baklažány, 1 kg paradajkovej omáčky (pretlaku), 1/2 cibule, 3 balenia mozzarelly (125 g), 300 g strúhaného parmezánu,...

Dusený karfiol na indický spôsob

Suroviny na Dusený karfiol na indický spôsob ( rozpočet pre 2 osoby ): 1 ks menší karfiol, 1 ks cibule, 1/4 ČL kurkumy, 1/4 ČL drvenej rímskej rasce, soľ, voda podľa potreby, 1/4 ČL garam...

Ryžová kaša s jahodami a smotanou

Ryžová kaša s jahodami a smotanou je vhodným jedlom na raňajky. Ryžová kaša s jahodami - suroviny (rozpočet pre 6 osôb): 120 g dlhozrnnej ryže, ½ l mlieka, 500 g jahôd, 50 g + 40...
Zeleninové Pakoras

Zeleninové Pakoras z Indie

Pôvod: India Suroviny na zeleninové Pakoras: 110 g celozrnná múka, 110 g hladká múka, ¼ lyžičky chilli, ½ lyžičky garam masaly, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej šťavy, 250 ml studenej...

Tradičné bryndzové pirohy netradične

Suroviny na tradičné bryndzové pirohy netradične: Pirohy: 600 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 2 vajcia, 400 g bryndze, 150 g červenej cibule, 200 g pochúťkovej kyslej smotany, 80 g píniových orieškov, 15 g...
Zemiakové placky

Pečené zemiakové placky

Suroviny na pečené zemiakové placky (rozpočet pre 4 osoby): 600 g ošúpaných zemiakov, 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate Postup: Zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme petržlenovú vňať, zamiešame a rozdelíme na 4 porcie.  Placky položíme na...
Strúhankové knedličky

Strúhankové knedličky

Suroviny na strúhankové knedličky: 10 dkg masla, 2 vajcia, 10 dkg jemnej žemľovej strúhanky, muškátový oriešok, soľ, tuk na pečenie, 1 malý zväzok pažítky Postup: Necháme zmäknúť maslo pri izbovej teplote a vymiešame ho na hladkú masu....
Karfiol ako mozoček

Karfiol ako mozoček

Suroviny na karfiol ako mozoček (rozpočet na 4 porcie): 1 kg karfiolu, 2 cibule, 4 lyžice oleja, 8 vajec, soľ, korenie Postup: Karfiol dobre umyjeme a uvaríme v osolenej vode takmer domäkka. Vodu scedíme a karfiol necháme...