Mozzarellový sendvič
Panini di mozzarella
Suroviny na Mozzarellový sendvič ( rozpočet pre 4 osoby ):
4 balenia mozzarelly každý po 125 g, 2 pevné čerstvé paradajky, 1 hlávkový šalát, 1 šalátová uhorka, soľ, korenie a olivový...
Jarné rolky plnené zeleninou
1 porcia obsahuje:
2919kJ / 695kcal, 0 mg cholesterolu, 56 g tukov, 10 g bielkovín, 30 g sacharidov
Suroviny na jarné rolky ( rozpočet na 4 porcie):
Čínska omáčka: 1 kúsok čerstvého ďumbiera (asi 5 cm),...
Zapekané baklažány s parmezánom
Parmigiano di Melanzana
Suroviny na Zapekané baklažány s parmezánom ( rozpočet na 6 porcií ):
2 - 3 veľké baklažány, 1 kg paradajkovej omáčky (pretlaku), 1/2 cibule, 3 balenia mozzarelly (125 g), 300 g strúhaného parmezánu,...
Dusený karfiol na indický spôsob
Suroviny na Dusený karfiol na indický spôsob ( rozpočet pre 2 osoby ):
1 ks menší karfiol, 1 ks cibule, 1/4 ČL kurkumy, 1/4 ČL drvenej rímskej rasce, soľ, voda podľa potreby, 1/4 ČL garam...
Ryžová kaša s jahodami a smotanou
Ryžová kaša s jahodami a smotanou je vhodným jedlom na raňajky.
Ryžová kaša s jahodami - suroviny (rozpočet pre 6 osôb):
120 g dlhozrnnej ryže, ½ l mlieka, 500 g jahôd, 50 g + 40...
Zeleninové Pakoras z Indie
Pôvod: India
Suroviny na zeleninové Pakoras:
110 g celozrnná múka, 110 g hladká múka, ¼ lyžičky chilli, ½ lyžičky garam masaly, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej šťavy, 250 ml studenej...
Tradičné bryndzové pirohy netradične
Suroviny na tradičné bryndzové pirohy netradične:
Pirohy: 600 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 2 vajcia, 400 g bryndze, 150 g červenej cibule, 200 g pochúťkovej kyslej smotany, 80 g píniových orieškov, 15 g...
Pečené zemiakové placky
Suroviny na pečené zemiakové placky (rozpočet pre 4 osoby):
600 g ošúpaných zemiakov, 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate
Postup:
Zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme petržlenovú vňať, zamiešame a rozdelíme na 4 porcie. Placky položíme na...
Strúhankové knedličky
Suroviny na strúhankové knedličky:
10 dkg masla, 2 vajcia, 10 dkg jemnej žemľovej strúhanky, muškátový oriešok, soľ, tuk na pečenie, 1 malý zväzok pažítky
Postup:
Necháme zmäknúť maslo pri izbovej teplote a vymiešame ho na hladkú masu....
Karfiol ako mozoček
Suroviny na karfiol ako mozoček (rozpočet na 4 porcie):
1 kg karfiolu, 2 cibule, 4 lyžice oleja, 8 vajec, soľ, korenie
Postup:
Karfiol dobre umyjeme a uvaríme v osolenej vode takmer domäkka. Vodu scedíme a karfiol necháme...