Paradajková ryža s bazalkou
Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
1 cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, 125 g ryže, 2 dcl zeleninového vývaru, pol konzervy olúpaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika,...
Grilované šampiňóny s paradajkami
Suroviny:
4 portobello šampiňóny, 400 g cherry paradajok, 100 g feta syru, 4 PL oleja Raciol s chilli, bazalkou a sušenými paradajkami, soľ, korenie, čerstvé oregano
Postup:
Cherry paradajky nakrájame na drobno a premiešame s feta syrom,...
Zeleninový špíz so smotanovým dresingom
Suroviny:
4 stredne veľké cukety (žltá a zelená), 4 farebné papriky, 4 stredne veľké červené cibule, 4 kukurice, 5 PL repkového oleja Raciol, soľ, čierne korenie
Na smotanový dresing: 200 g smotanového jogurtu, 100 g majonézy, 2...
Makové lievance s malinami
Suroviny:
1 balíček vanilkového cukru, 1/2 hrnčeka hladkej múka, 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 3 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 1/4 ČL soli, 2 PL mletého maku, 1 PL med, 2 hrnčeky plnotučného mlieka, 2 ks vajec,...
Rezance so slaninou, olivami a ovčím syrom
Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra, 1 malá cibuľka, 15 dkg čiernych olív, bazalka, 1/8 l vývaru, soľ,...
Makovo-ovocné ovsené lievance
Suroviny na makovo-ovocné ovsené lievance:
3 a 1/2 PL ovsené vločky, 1 PL špaldová celozrnná múka, 1/2 PL ovsené klíčky, 1 vajce, 1/2 PL med ( kukuričný, javorový alebo iný sirup ), 1 PL mletý...
Oblačno s možnosťou vajec
Tieto ľahké a nadýchané vaječné obláčiky, ktoré sa podávajú s našim celozrnným chlebom Maestro Cereale sú perfektným začiatkom dňa. Rýchly a jednoduchý začiatok dňa.
Suroviny (2 porcie):
2 krajce Maestro Cereale Schär, 2 veľké vajcia, soľ...
Brokolicová panvica s mrkvou
Suroviny:
1 kg brokolice, 750 g mrkvy, 3 lyžice mandľových lupienkov, 100 g Nivy, 250 ml mlieka, strúhaný muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice kyslej smotany, bagety, alebo biele pečivo
Postup:
Brokolicu očistíme, umyjeme a...
Jarné bylinkové zemiaky s paradajkami
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 9 ks paradajok, maslo, pažítka, tymián, bazalka, mleté korenie, bylinkové korenie (provensálske)
Postup:
Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Paradajky nakrájame...
Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou
Suroviny:
4 zrelé nektárinky, 3 vajcia, 300 g smotany na šľahanie, 50 g Hery + kúsok na vymazanie misiek, 50 g trstinového cukru + 3 lyžice na vysypanie misiek, štipka soli, 80 g polohrubej múky,...