Mraky
Suroviny na mraky:
Na cesto: 250 ml vody, 150 g 100% tuku, 150 g hladkej múky, štipka soli, 6 vajec Na krém: 400 ml vody + 2 balíčky vanilkového cukru, 350 ml vody, 2 vajcia,...
Orechové košíčky s karamelovým krémom
Suroviny na orechové košíčky s karamelovým krémom:
Na cesto: 400 g hladkej múky, 250 g Hery, 1 balíček vanilkového cukru, 2 žĺtky, 50 ml mlieka, 100 g mletých vlašských orechov Na krém: 1 plechovka uvareného...
Višňové rezy s posýpkou
Suroviny na višňové rezy s posýpkou (rozpočet na 20 kúskov ):
1/2 kocky droždia, 100 ml mlieka, 550 g hrubej múky, 360 g cukru, soľ, 4 vajcia, 175 g masla, 1 sáčik vanilkového cukru, 750...
Muffiny s jablkami a lieskovými orieškami
Suroviny na muffiny s jablkami:
2 jablká (asi 400 g), 180 g Hery s maslovou príchuťou (izbovej teploty), 180 g cukru, 1 vajce, 330 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 15 g kakaa na...
Šunkové kolieska
Šunkové kolieska v našej rodine patria k veľmi obľúbeným! Nikdy ich nie je dosť! Majú ich radi aj naše deti a rovnako potešia aj návštevu.
Suroviny na šunkové kolieska:
400 g lístkového cesta, 150 g šunkovej...
Tvarohový krémeš
Suroviny na tvarohový krémeš:
22 dkg polohrubej múky, 10 dkg Korunného práškového cukru, 10 dkg masla, 1/2 prášku do pečiva, 1 celé vajce
1 žĺtok
Plnka: 75 dkg - 3 ks tučného tvarohu, 22 dkg Korunného...
Tiramisu podľa Katky
Tiramisu je jedným z najobľúbenejších a najznámejších talianskych dezertov. Dejiny moderného receptu sa dajú sledovať iba približne do roku 1970 do mesta Treviso v severnom Taliansku. Podobné dezerty pochádzajú z čias renesancie a prišli zo Sieny, cez Florenciu a iné mestá, do Benátok a potom do Trevisa.
Suroviny na tiramisu...
Francúzsky Quiche Lorraine
Francúzsky Quiche Lorraine s lahodnou morčacou šunkou, čerstvým špenátom a sušenými paradajkami
Quiche je tradičný francúzsky druh slaného koláča, ktorý je pomerne ľahký na prípravu. Hodí sa hlavne ako predjedlo, ale je možné ho podávať ak...
Hrnčekový makový koláč
Suroviny na hrnčekový makový koláč:
2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček oleja, 3 vajcia, 1 balíček prášku do pečiva, pikantný lekvár, čokoládová poleva
Postup:
Vajcia rozbijeme...
Tekvicový tvaroháč
Suroviny na tekvicový tvaroháč:
Cesto: 75 g masla, 2 vajcia, 50 g práškového cukru, 75 g horkej čokolády, 60 g hladkej múky, hrsť sekaných vlašských orechov alebo mandľových lupienkov
Tvarohová plnka: 2 dl tekvicové pyré...