Zázvorové sušienky
Suroviny na zázvorové sušienky:
1 vajíčko, 1 žĺtok, 50 g Korunného kryštáľového cukru, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 čajová lyžička mletého zázvoru, 180 - 200 g hladkej múky špeciál 00, medzi prsty trochu sušenej...
Mramorové koláčiky
Suroviny na mramorové koláčiky: ( asi 40 ks )
100 g masla alebo rastlinného tuku, 200 g nugátu, 1 vajce, trocha soli, 300 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva
Na polevu: 250 g...
Kokosové pusinky
Suroviny na kokosové pusinky:
5 bielkov, 300 g práškového cukru, 250 g strúhaného kokosu, 30 g hladkej múky, štipka mletej škorice, strúhaná kôra z 1/4 citróna
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, za stáleho...
Cukrovinky zo sušeného ovocia
Suroviny na cukrovinky zo sušeného ovocia:
300 g sušených sliviek, marhúľ a datlí, 1 lyžica pomarančového likéru, 40 g mletých olúpaných pražených mandlí, po 100 g bielej a horkej čokolády, 40 g masla, na...
Jabĺčka v červenej poleve
Suroviny na Jabĺčka v červenej poleve:
4 stredne veľké jablká, 4 lyžice práškového cukru, 400 g kryštálového cukru, 50 ml vody, 1 lyžička červenej potravinárskej farby, 1 lyžička vanilkovej esencie , 1 lyžička octu, 4...
Perníková bábovka
Perníková bábovka - suroviny:
2 vajíčka
200 g kryštáľového cukru
200 ml mlieka
100 ml rastlinného oleja
80 g slivkového lekváru
50 g bieleho jogurtu
200 g hladkej múky
120 g polohrubeh múky
3 ČL perníkového korenia
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL sódy...
Jedno cesto, tri recepty a tri vína
Šťastné a veselé s Vitisom
250 g hladkej pšeničnej múky
250 g hladkej ražnej múky
150 g trstinového cukru
150 g medu
100 g masla
2 vajcia
1 PL kakaa
1 ČL kypriaceho prášku
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL strúhanej citrónovej kôry
1 ČL strúhanej pomarančovej...
Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou
Suroviny na Slimáčiky s brusnicovo-čokoládovou náplňou:
Na náplň: 125 g nasekaných sušených brusníc, 50 g mletých mandlí, 80 g nasekanej horkej čokolády, 1 vajce, 1 balíček škoricového cukru
Na cesto: 375 g hladkej múky, 150 g...
Mandľové hrudky
Suroviny na mandľové hrudky:
250 g mliečnej čokolády, 250 g mandlí
Postup:
Čokoládu rozlámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Mandle zalejeme vriacou vodou a po 1 -2 minútach ošúpeme. Osušíme a opražíme na panvici bez tuku. Trošku vychladnuté primiešame...
Vianočná torta s marcipánom
Vianočná torta s marcipánom - suroviny:
Cesto: 25 dkg polohrubej múky, 16 dkg práškového cukru, 6 vajec, 5 lyžíc oleja
Náplň: 25 dkg masla, 12 dkg práškového cukru, 3 dcl mlieka, 1 lyžička rumu, 1 vanilkový...