Živánska na grile
Suroviny na recept Živánska na grile:
200 g kuracích rezňov, 200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového stehna, 100 g údeného mäsa, 100 g mäkkej salámy, 100 g bravčovej pečienky, 200 g paradajok, 150...
Pstruh na grile
Suroviny na recept Pstruh na grile:
4 pstruhy, 2 žĺtky, 1 lyžička horčice, 150 ml oleja, 75 g smotanového jogurtu, šťava z 1/2 citróna, tymián, biele korenie, soľ, 4 bobkové listy, 2 strúčiky cesnaku
Postup:...
Plnené paradajky s ryžou a mäsom
Suroviny na Plnené paradajky s ryžou a mäsom:
500 g ryže,12 mäsových rajčín, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2 cibule, 2 lyžice olivového oleja, 120 g tuku, 4 toastové chlebíky, 200 g tvrdého syra, 500 g...
Banán na grile
Suroviny na Banán na grile:
4 banány, 1 vanilkový lusk, prípadne kardamón, 1 pomaranč, 75 g hnedého cukru, 75 ml Cointreau, rozpustené maslo, 150 g créme fraîche
Postup:
Celé banány aj so šupkami grilujeme na rošte nad...
Marinované jahňacie ražne
Energetická hodnota jednej porcie: 280 kcal
Suroviny na Marinované jahňacie ražne (rozpočet na 8 ražňov):
1 kg jahňacieho mäsa, soľ, mletí čierne korenie, oregano
Na marinádu: 1/8 l olivového oleja, šťavu z 2 citrónov, 3 strúčiky cesnaku,...
Bruschetta s paradajkovou salsou
Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku...
Grilovaný Hermelín s nektárinkami
Suroviny na Grilovaný Hermelín s nektárinkami:
1x hermelín na gril (4 ks syra), 200 g dužiny z nektáriniek, 2 šalotky, 60 g Sedlčanského Modřenínu, lyžička mletého čierneho korenia, maslo, 2 lyžice Hermelín s plátkami červenej...
Rebierka Kansas City
Suroviny na Rebierka Kansas City:
Marináda: 3 lyžice soli, 2 lyžice papriky, 1 lyžica mletej rasce, 1 lyžica oregana, 2 lyžičky cibuľovej soli, 1 lyžička sušeného cesnaku, 1 lyžička čerstvo pomletého čierneho korenia, ½ lyžičky...
Plnené pizza šampiňóny s mozzarellou a slaninou
Suroviny na plnené pizza šampiňóny s mozzarellou a slaninou ( rozpočet pre 4 osoby ):
8 ks šampiňónov portobello (alebo viac klasických šampiňónov s väčšími klobúčikmi), 500 g paradajkovej šťavy, 200 g mozzarelly v náleve,...
Grilovaný hermelín na sušených paradajkách
Suroviny na grilovaný hermelín na sušených paradajkách:
4 ks hermelínu, 2 olúpané strúčiky cesnaku, soľ, lyžička kapár, 2 vetvičky bazalky, 4 ks sušených paradajok
Postup:
Hermelíny potrieme roztlačenými strúčikmi cesnaku so soľou, posypeme pokrájanými kaparami a prúžkami...