Bernské špekáčiky
Energetická hodnota jednej porcie: 497 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
4 špekáčiky, 8 plátkov ementálu, 20 plátkov prerastenej slaniny
Postup:
Zo špekáčikov stiahneme kožu. Pozdĺž do nich zarežeme takým spôsobom, aby oba konce v dĺžke 2...
Frikadely s bylinkovou omáčkou
Suroviny:
1 cukina, 100 g ovčieho syra, tymián, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 400 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté korenie, sladká paprika, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať,...
Kurča na marhuľovej marmeláde
Vyskúšal som všeličo, ale tento recept je naozaj dobrý. Kurča na mede pozná asi každý, ale ja som vyskúšal marhuľovú marmeládu, marhule na ozdobenie
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
kuracie stehná 4 ks (prípadne iná...
Kotlety s „Ratatouille“
Energetická hodnota jednej porcie: 670 kcal
Suroviny (rozpočet na 5 porcií):
4 bravčové alebo jahňacie kotlety, 2 strúčiky cesnaku, malé množstvo oleja, soľ, mleté čierne korenie
Ratatouille: 1 cibuľu, 3 cukety, 2 papriky, 3 rajčiny,...
Grilované kuracie prsia so zeleninou
Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ):
600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé...
Kuracie Saté
Energetická hodnota jednej porcie: 362 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
3 polievkové lyžice sójovej omáčky, mleté korenie, 1 cibuľa, 300 g kuracích prsíčok, 1 polievková lyžica oleja, cesnak, 100 g arašidového masla, 1/8l vody,...
Grilovaný tuniak flambovaný koňakom
Suroviny:
100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón
Postup:
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na...
Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom
Suroviny:
150 g morčacie prsia, 20 g med, 1x svetlé pivol, 1 dl vývar, 1x granátové jablko, 50 g maslo, 1 ks broskyňa
Postup:
Morčacie prsia nakrájame na malé medailóniky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme. Mäso vyložíme...
Kuracie prsia plnené paradajkami
Suroviny:
150 g kuracie prsia, 50 g sušené paradajky, 100 g zemiaky, 1x svetlé pivo, 50 g demi glace (možno nahradiť zahusteným vývarom), 20 g cesnak, soľ, korenie
Postup:
Do boku kuracích pŕs urobíme nožom dierku, do...
Pestrý zeleninový tanier s bravčovým mäsom
Suroviny:
3 papriky ( červená, žltá, zelená), 4 cibule, 100g šampiňónov, 4 ks bravčovej kotlety, soľ, mleté biele korenie, bobkový list, 1 lyžička oleja, estragon, 2 lyžice pikantnej horčice
Postup:
Umytú papriku pokrájame na rovnaké...