Dnes je piatok, 10. mája 2024, sviatok má Roland

Grilovanie

Bernské špekáčiky

Bernské špekáčiky

Energetická hodnota jednej porcie: 497 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 4 špekáčiky, 8 plátkov ementálu, 20 plátkov prerastenej slaniny Postup: Zo špekáčikov stiahneme kožu. Pozdĺž do nich zarežeme takým spôsobom, aby oba konce v dĺžke 2...
Frikadely

Frikadely s bylinkovou omáčkou

Suroviny: 1 cukina, 100 g ovčieho syra, tymián, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 400 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté korenie, sladká paprika, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať,...
Kurča na marhuľovej marmeláde

Kurča na marhuľovej marmeláde

Vyskúšal som všeličo, ale tento recept je naozaj dobrý. Kurča na mede pozná asi každý, ale ja som vyskúšal marhuľovú marmeládu, marhule na ozdobenie Suroviny (rozpočet na 4 porcie): kuracie stehná 4 ks (prípadne iná...
sedmikrásky žena

Kotlety s „Ratatouille“

Energetická hodnota jednej porcie: 670 kcal Suroviny (rozpočet na 5 porcií): 4 bravčové alebo jahňacie kotlety, 2 strúčiky cesnaku, malé množstvo oleja, soľ, mleté čierne korenie Ratatouille: 1 cibuľu, 3 cukety, 2 papriky, 3 rajčiny,...
Grilované kuracie prsia

Grilované kuracie prsia so zeleninou

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ): 600 g kuracie prsia, prekrojené na 1/2, 400 g gril. zelenina (možné použiť mrazenú), 1 ks veľká francúzska bageta, 1 strúčik cesnaku, 2 pol. lyžice bylinkového pesta, čerstvé...
Kuracie Saté

Kuracie Saté

Energetická hodnota jednej porcie: 362 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, mleté korenie, 1 cibuľa, 300 g kuracích prsíčok, 1 polievková lyžica oleja, cesnak, 100 g arašidového masla, 1/8l vody,...
Grilovaný tuniak

Grilovaný tuniak flambovaný koňakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na...
Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom

Suroviny: 150 g morčacie prsia, 20 g med, 1x svetlé pivol, 1 dl vývar, 1x granátové jablko, 50 g maslo, 1 ks broskyňa Postup: Morčacie prsia nakrájame na malé medailóniky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme. Mäso vyložíme...
Kuracie prsia plnené paradajkami

Kuracie prsia plnené paradajkami

Suroviny:  150 g kuracie prsia, 50 g sušené paradajky, 100 g zemiaky, 1x svetlé pivo, 50 g demi glace (možno nahradiť zahusteným vývarom), 20 g cesnak, soľ, korenie   Postup: Do boku kuracích pŕs urobíme nožom dierku, do...

Pestrý zeleninový tanier s bravčovým mäsom

Suroviny: 3 papriky ( červená, žltá, zelená), 4 cibule, 100g šampiňónov, 4 ks bravčovej kotlety, soľ, mleté biele korenie, bobkový list, 1 lyžička oleja, estragon, 2 lyžice pikantnej horčice Postup: Umytú papriku pokrájame na rovnaké...