Dnes je sobota, 4. mája 2024, sviatok má Galina

Mäso

Kuracie kúsky plnené údeným oštiepkom

Suroviny: 2 ks kuracích pŕs, 10 špenátových listov, 6 kúskov údeného, oštiepka, soľ a korenie, sójová omáčka, ½ ČL tymiánu, 2 PL oleja Postup: Kuracie kúsky marinujeme v oleji, sójovej omáčke, korení a soli asi 1 hodinu. Potom ich necháme odkvapkať, posypeme ich tymiánom, narežeme, naplníme listami...
Kuracie Saté

Kuracie Saté

Energetická hodnota jednej porcie: 362 kcal Suroviny (rozpočet pre 3 porcie): 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, mleté korenie, 1 cibuľa, 300 g kuracích prsíčok, 1 polievková lyžica oleja, cesnak, 100 g arašidového masla, 1/8l vody,...
Grilovaný tuniak

Grilovaný tuniak flambovaný koňakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse), 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela, 1 dl olivový olej, 1ks citrón Postup: Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na...
Krevetový šalát s melónom a hubami

Krevetový šalát s melónom a hubami

1 porcia: 2009 kJ / 478 kcal Suroviny: 1 žĺtok, 1/4 lyžičky soli, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica masla, 2 kvapky worcesterskej omáčky, štipka cukru, štipka karí korenia, 1/8 l oleja, 1/8 l smotany, 100...
Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom

Grilované morčacie medailóniky s granátovým jablkom

Suroviny: 150 g morčacie prsia, 20 g med, 1x svetlé pivol, 1 dl vývar, 1x granátové jablko, 50 g maslo, 1 ks broskyňa Postup: Morčacie prsia nakrájame na malé medailóniky, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme. Mäso vyložíme...
Kuracie prsia plnené paradajkami

Kuracie prsia plnené paradajkami

Suroviny:  150 g kuracie prsia, 50 g sušené paradajky, 100 g zemiaky, 1x svetlé pivo, 50 g demi glace (možno nahradiť zahusteným vývarom), 20 g cesnak, soľ, korenie   Postup: Do boku kuracích pŕs urobíme nožom dierku, do...

Pestrý zeleninový tanier s bravčovým mäsom

Suroviny: 3 papriky ( červená, žltá, zelená), 4 cibule, 100g šampiňónov, 4 ks bravčovej kotlety, soľ, mleté biele korenie, bobkový list, 1 lyžička oleja, estragon, 2 lyžice pikantnej horčice Postup: Umytú papriku pokrájame na rovnaké...
Grilovaný sleď

Grilovaný sleď s bylinkovým maslom

Suroviny: 4 čerstvé slede, 4 lyžičky citrónovej šťavy, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, ½ lyžičky soli, 2 lyžice nakrájanej pažítky, 2 lyžičky najemno nasekanej trebuľky, 100 g masla, mleté biele korenie, 2 lyžice slnečnicového...
Marinované kuracie prsia

Marinované kuracie prsia s celozrnnou bagetou

Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 2 ks tmavá francúzska bageta, 150 g kuracie prsia, korenie podľa chuti, prípadne hotová marináda z obchodu, soľ, kari, korenie, 50 g biely jogurt, 80 g hlávkový šalát, 50...
Grilované špízy s marhuľami

Grilované špízy s marhuľami

Suroviny: 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica vodky, 1 lyžica pikantnej horčice, 200 g sušených marhúľ, 1 cibuľa, 500 g bravčovej panenky, 1 lyžica oleja, špajle Šalát: 500 g bielej kapusty, soľ, biele korenie,...