Dnes je sobota, 18. mája 2024, sviatok má Viola

Hovädzie

masove gulky

Mäsové guľky na brusnicovej omáčke

Suroviny na mäsové guľky na brusnicovej omáčke ( rozpočet na 4 porcie): 250 g mletého hovädzieho mäsa250 g mletého bravčového mäsa½ cibule2 PL strúhanky1 menšie vajíčko1 ČL soli1 ČL čierneho koreniahrsť čerstvého petržlenu1 ČL sušeného...
Carpaccio zo sviečkovej

Carpaccio zo sviečkovej

Suroviny na carpaccio zo sviečkovej: 400 g hovädzia sviečková, 20 ml cesnakový olej, 12 strúčikov cesnak, 8 ks kapary, soľ a čierne korenie podľa chuti, 80 g parmezán, 4 ks sušené paradajky, 120 g...
Burger

Burger s originálnym burger dipom

Prekvapte kamarátov vynikajúcim grilovaným jedlom ! Pripravte im burger s originálnym burger dipom Suroviny na burger s originálnym burger dipom: Hamburger žemle so sezamom, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 PL...
burger s chilli omáčkou

Classic burger s chilli omáčkou

Grill party a Classic burger s chilli omáčkou! Suroviny na classic burger s chilli omáčkou: Hamburger žemle classic, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 PL kečupu, 2 šalotky, 1 strúčik...
Argentínsky mignon s pivovou omáčkou

Argentínsky mignon s pivovou omáčkou

Suroviny na argentínsky mignon s pivovou omáčkou: 150 g hovädzia sviečková, 30 g cesnak, 100 g dubáky, 1 svetlé pivo, 50 g demi glace (možno nahradiť zahusteným vývarom), 30 g pažítka, soľ, korenie Postup: Sviečkovú nakrájame...

Teľacie zvitky so slaninou

Suroviny na teľacie zvitky so slaninou: 12 teľacích rezňov (po 5 dkg), 12 tenkých plátkov prerastenej slaniny, 16 šalviových listov, 1/8 l bieleho vína, 3/16 l mäsového vývaru, 1/8 l sladkej smotany Na plnku: 20...

Paprikové fašírky

Suroviny na paprikové fašírky: 150 g varených zemiakov, 1 červená paprika, 300 g mletej hovädziny, 100 g mletej bravčoviny, 1 vajce, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletej červenej papriky, 4 lyžice oleja, 1/2 lyžičky mletého...

Pečené teľacie mäso na víne

Suroviny na pečené teľacie mäso na víne (rozpočet pre 4 osoby ): 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 viazanička koreňovej zeleniny, ½ kg teľacieho stehna, 500 ml bieleho vína, 2 bobkové listy, korenie, kremžská horčica,...
Thajské červené kari s hovädzím pupkom

Thajské červené kari s hovädzím pupkom

Suroviny na thajské červené kari s hovädzím pupkom: Na kari pastu (5 –6 porcií – kari pastu uchovajte v chladničke v uzatvorenej nádobe): 10–12 ks dlhých červených chilli paprík, 1 zväzok koriandru (najlepšie aj s koreňmi),...

Španielske vtáčiky

Tento recept patrí medzi klasické jedlá našej kuchyne. Je to závitok z hovädzieho mäsa naplnený vajíčkom, klobáskou a kyslou uhorkou, ktorý všetci poznáme pod názvom španielsky vtáčik. Aj keď na prvý pohľad sa príprava...