Focaccia s cuketou
Focaccia je taliansky pečený chlieb s cesta podobnému pizzi. Focaccia sa ochucuje olivovým olejom, soľou, niekedy bylinkami a cibuľou, syrom a mäsom. Môže sa použiť ako príloha k mnohým jedlám, ako základ na pizzu...
Syrový nákyp s ementálom
Syrový nákyp s ementálom je jedlo, ktoré pripravíte celkom jednoducho. Môžete použiť aj staršie pečivo, ktoré sa nájde asi v každej domácnosti. Rovnako dobre môžete použiť sendvičový chlieb ale aj bagetu.
Vyskúšajte náš recept...
Palacinky z gaštanovej múky
Suroviny na palacinky z gaštanovej múky:
Na palacinky: ½ PL kokosového oleja na smaženie, 1 vajce, 1 hrnček gaštanovej múky, 2 PL mandľovej múky, 1 PL agáve sirup, (alebo javorový sirup), ¾ hrnčeka kokosového mlieka,
Na obloženie: džem/ovocie podľa vašej...
Gratinované cestoviny
Suroviny na gratinované cestoviny:
300 g cestovín rigatoni, 1 cibuľa, 2 feferónky, 2 lyžice masla, 100 g šunky, 100 g slaninky, 2 lyžice hladkej múky, 200 g smotany, 100 g kyslej smotany, 100 g taveného...
Cibuľový chlieb so syrom
Zapečený cibuľový chlieb so syrom je vynikajúci recept, vhodný na posedenie s priateľmi, záhradnú párty alebo akúkoľvek inú udalosť.
Suroviny ( rozpočet na 6-8 porcií ):
1/2 kg bochník chleba, 100 g natenko pokrájaného syra (...
Cibuľový koláč so slaninou a jablkom
Cibuľový koláč so slaninou a jablkom je veľmi sýty a chutný koláč.
Suroviny na cibuľový koláč so slaninou a jablkom:
400 g polohrubej múky, 1 balenie sušeného droždia, 200 ml polotučného mlieka, 375 g Hery, 1...
Syrniky – tvarohové lievance
Syrniky sú obdobou lievancov – sú tvarohové a majú pôvod vo východnej Európe. Recept na tieto tvarohové lievance je veľmi jednoduchý a ich využitie je široké - môžete ich servírovať s jogurtom, domácou marmeládou,...
Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou
Dokonalá kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou. Hľadáte recept ako pripraviť hubovú omáčku pre všetkých milovníkov húb? No tak skúste tento z kuchyne portálu woman.sk.
Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou - suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
400...
Zemiakové šúľance s karamelovým jabĺčkom
Zemiakové šúľance sú tradičným sladkým pokrmom, na ktorom si pochutnávajú už mnohé generácie. Tú správnu chuť tohto skutočne sýteho jedla vyčaruje tradičná posýpka z maku alebo orechov, masla a cukru. Okrem týchto tradičných ingrediencií existuje aj posýpka zo strúhanky alebo tvarohu. Existujú aj verzie zemiakových šúľancov...
Stískance
Stískance pripravovala babička zvyčajne spolu s dedkom. Ona ich presolila a dedko ich posolil málo, ale vždy chutili vynikajúco. Ešteže si všetky obľúbené recepty zapisovala a môžeme sa o tento podeliť aj s vami.
Niekde...