Paradajky s mozzarellou
Energetická hodnota jednej porcie: 175 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
6 paradajok, 125 g mozzarelly, 1 lyžička olivového oleja, 1 lyžička vínneho octu, mleté korenie, soľ, bazalka
Postup:
Paradajky a mozzarellu pokrájame na kolieska, poprekladáme ich striedavo...
Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou
Energetická hodnota jednej porcie: 217 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
8 stedne veľkých zemiakov, 1 šalátovú uhorku, l jogurtu, 1 polievkovú lyžicu kôpru, 10 strukov cesnaku, soľ, korenie, mladá cibuľka na...
Sladké zemiaky plnené cícerom
Suroviny:
2 sladké zemiaky
Omáčka: 2 lyžice tahini pasty, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice vody, soľ
Náplň: 1 lyžica olivového oleja, ½ cibule najemno, 2 strúčiky cesnaku, ½ červenej papriky, 1 hrnček vareného cícera,...
Diétna miska s quinoou, tofu na karí s brokolicou
Suroviny:
1 balenie tofu, 200 g brokolice, 200 g karfiolu, hrsť hrozienok, hrsť mandľových lupienkov, 1 hrnček quinoi, 4 lyžičky karí, 5 lyžíc olivového oleja
Postup:
Do misky nalejeme trochu olivového oleja, pridáme 4 lyžičky karí a zamiešame....
Avokádo plnené hubami, papričkami a jarnou cibuľkou
Suroviny:
1 avokádo, 200 g nakladaných šampiňónov, 1 jarná cibuľka, 1 čili paprička, koriander, čierne korenie
Postup:
V miske zmiešame nakladané šampiňóny, nasekanú jarnú cibuľku, 1 nakrájanú čili papričku, nasekaný koriander a všetko poriadne premiešame. Následne celú...
Zapekaná zelenina s fetou
Suroviny:
1 cukina, 1 baklažán, 3 papriky, 6 ks paradajok, 500 g feta syra, soľ, 250 ml smotany na varenie, olivový olej
Postup:
Cukinu a baklažán, umyjeme a pokrájame na kocky aj so šupou. Očistíme a umyjeme...
Zapekaný encián so šunkou a zeleninou
Suroviny:
2 balenia Enciánu alebo mozarelly, 4 ks cherry paradajky, 4 ks šunky, ½ cibule nakrájanej na kolieska, ½ stredne veľkej cukiny, olivový olej, soľ, koreniny a bylinky podľa chuti
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Z alobalu...
Tekvicové kari so zázvorom
Nenechajte si ujsť sezónu tekvíc, ktorá je v plnom prúde. Vyskúšajte recept na tekvicové karí so zázvorom. Týmto jedlom naozaj potešíte celú rodinu.
Suroviny na Tekvicové kari so zázvorom:
1 malá tekvica Hokkaidó, 1 menší baklažán, 1 cibuľa, 3...
Baklažán s čerstvou mätou
Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal
Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ):
1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...
Špenátová omeleta s hubami
v jednej porcii: 205 kcal (841 kJ), 17 g bielkovín, 22 g sacharidov, 7 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 108 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 1,144 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet na 2...