Tekvicové kari so zázvorom
Nenechajte si ujsť sezónu tekvíc, ktorá je v plnom prúde. Vyskúšajte recept na tekvicové karí so zázvorom. Týmto jedlom naozaj potešíte celú rodinu.
Suroviny na Tekvicové kari so zázvorom:
1 malá tekvica Hokkaidó, 1 menší baklažán, 1 cibuľa, 3...
Baklažán s čerstvou mätou
Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal
Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ):
1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...
Špenátová omeleta s hubami
v jednej porcii: 205 kcal (841 kJ), 17 g bielkovín, 22 g sacharidov, 7 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 108 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 1,144 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet na 2...
Závin s brokolicou, syrom a vlašskými orechmi
v jednom reze: 212 kcal (869 kJ), 11 g bielkovín, 20 g sacharidov, 10 g tukov, 3 g nasýtených tukov, 42 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 375 mg sodíka
Suroviny ( na 1 bochník asi...
Syrové wafle
Suroviny:
250 g rastlinné maslo, 250 ml pochuťková (kyslá) smotana, 5 ks vajec, 100g maizéna (kukuričný, alebo zemiakový škrob), 150 g strúhaný syr, 250 g hladká múka špeciál, 100 ml voda, 1 malá lyžicka...
Hrianky s hubami a vajíčkom
Suroviny:
4 ks toastového chleba, 300 g húb,1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
Postup:
Huby očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a necháme na rozohriatej masti...
Vyprážaná tekvica
Suroviny:
400 g mladej tekvice, 30 g parmezánu, 2 vajcia, 4 lyžice piva, kečup, hladká múka, tuk na vyprážanie, 1 čajová lyžička octu, soľ
Postup:
Tekvicu olúpeme, nakrájame na tenké rezne a odstránime jadrovník. Rezne dáme do...
Urobte si doma vlastný zdravý a chutný tofu burger
Vedeli ste, že burger môže mať skvelú a plnú chuť aj v tofu verzii? Presvedčíte sa o tom jednoducho tak, že si ho pripravíte sami doma. Veríme, že jeho ľahkosť oceníte vy, vaša rodina či...
Chia puding plný energie
Príprava chia pudingu vám zaberie len pár minút. Ideálne je ho nechať odležať cez noc, minimálne však hodinu, aby semienka poriadne napučali. Potom už len dozdobíte svojimi obľúbenými ingredienciami a máte vynikajúci dezert alebo raňajky...
Cviklové rizoto podľa Sebastiána
Suroviny na 8 porcií:
250 g ryže na rizoto, 500 g nastrúhanej uvarenej cvikly, 400 g nastrúhaného parmezánu (100 g do rizota a 300 g na posypanie), 1 cibuľa, 2 dcl zeleninového vývaru, 250 ml bieleho...